Tijdens deze editie van het Lerarencafé bespreken wij het thema welzijn van de leerling en jezelf als docent. Op school komen we verschillende problematieken tegen als het gaat om onze leerlingen. Deze problematieken kunnen gevolgen hebben voor hun welbevinden en schoolprestaties. Een voorbeeld hiervan is: moeten mobiele telefoons in de klas wel of niet verboden worden? Leerlingen kunnen urenlang tijdverdrijven op hun smartphones. Maar wat is de invloed van deze smartphones op de leerlingen en op de sfeer in de school en klas? Als leerkracht kan je door middel van jouw acties verandering teweeg brengen. Maar hoeveel invloed hebben docenten op de school, de klas of de individuele leerling? En welke invloed heeft dit uiteindelijk op de maatschappij? Vanavond gaan wij in gesprek met leraren en experts aan de hand van verschillende casussen. Zij delen met ons hun ervaringen, verhalen en handvatten hoe we hiermee moeten omgaan. Hoe maken ze kinderen bewust van waar zij wel invloed op hebben en waarop niet? Hoe kunnen ze kwetsbaar zijn, zonder kwetsbaar te worden?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Programma
19:00 - Inloop & ontmoetingsmoment met muziek van DJ DansPeter

Leraren en andere geïnteresseerden ontmoeten elkaar en gaan met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. Verder hebben we tijdens de inloop, naast hele leuke gesprekken, ook kekke deuntjes en beats van niemand minder dan DJ DansPeter (Pim Sonnenberg)!

20:00 - Start panelgesprek

In gesprek met onze panelleden waarbij de Amsterdamse leraren ervaringen uitwisselen met elkaar en de gasten. Er is tijdens dit deel uiteraard ook ruimte voor vragen en reacties uit de zaal.

21:00 - Borrel

We zetten het gesprek voort in het café onder het genot van een drankje.

Praat mee!

Ben jij een leraar en heb je ideeën, thema’s die je graag wilt bespreken, vragen waar je mee zit of wil je gewoonweg een verhaal delen om anderen te inspireren? Geef het dan vooral aan ons door want we geven je graag een stem en een plek op het podium bij een volgende Amsterdams Lerarencafé.

Neem contact met ons op door een mail te sturen naar Laura ([email protected]), onder andere verantwoordelijk voor de programmering Onderwijs bij Pakhuis de Zwijger.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.