De Stad

Welke rol speelt racisme?

Nieuwe talkshow over de kracht, kansen en problematiek van Amsterdam Zuidoost, gepresenteerd door stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing
donderdag 3 sep, 17.00
do 3 sep, 17.00
Online via LIVECAST

Door het Amsterdamse stadsbestuur wordt gewerkt aan een plan om de grote achterstanden en problemen van Stadsdeel Zuidoost grondig en duurzaam te lijf te gaan. Met veel verschillende partners wordt onder de naam ‘Alliantie van Zuidoost’ een programma ontwikkelt met een looptijd van twintig jaar. Belangrijkste onderwerpen zijn onderwijs, wonen, werk en veiligheid.

LIVECAST vanuit New Metropolis Zuidoost

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via Zoom Bekijk de LIVECAST

Gesprek over de toekomst

In een wekelijkse Talk & Show live vanuit New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort gaat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing in gesprek met betrokken bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Over het verleden, het heden, maar vooral over de toekomst. Over wat er niet goed gaat, beter kan, en anders moet. We delen ervaringen en emoties, praten over de kracht en schoonheid van Zuidoost, over de kwetsbaarheden én over hoe we samen sterk staan om een nieuwe generatie kinderen in een veilige omgeving gelijkwaardige kansen te geven.

Eerste uitzending: welke rol speelt racisme?

Donderdag 3 september is de eerste uitzending van 17.00 tot 18.15 uur. Met Guilly Koster, Jerry Afriyie, Shivani Jagroep, Sandra Grep en Kenny Zschüschen wordt gesproken over de huidige situatie in het stadsdeel, de problematiek en de kansen die er zijn. En welke rol racisme daarbij speelt?

Een serie van zes

In de komende weken volgen nog Talk & Shows, steeds op donderdag van 17.00 tot 18.15 uur. De volgende uitzendingen zijn op:

  • 10 september: veiligheid
  • 17 september: onderwijs
  • 24 september: wonen
  • 1 oktober: werk
  • 8 oktober: beeldvorming
donderdag 3 sep, 17.00
Online via LIVECAST