De stad leeft, de stad bruist en beweegt. Nieuw Amsterdam is een wekelijkse Late Night Talkshow onder leiding van Jennifer Muntslag, met nieuwe initiatieven, feiten, beelden en verhalen.

Tijdens deze eerste aflevering gaan we op ontdekkingstocht bij twee nieuwe musea in Amsterdam-Noord, presenteren we het nieuwe boek en de nieuwe expositie van fotograaf Ed van der Elsken, blikken we terug op de Black Achievement Month, bespreken we de impact die de toenemende ongelijkheid heeft op de stad en deelt Stadsdichter Gershwin Bonevacia een verhaal met ons.

Dit programma is ontwikkeld door
Folkert Lodewijks
Programmamaker Duurzaamheid en Technologie
ProgrammareeksNieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam is een wekelijkse late night talkshow over nieuwe Amsterdamse initiatieven, feiten over de stad, en verhalen vanaf locatie. Iedere week schuiven linspirerende gasten aan tafel of virtueel aan. Bestuurders, bewoners, ondernemers, wetenschappers en creatieven gaan samen met host Jennifer Muntslag in gesprek over urgente en actuele Amsterdamse onderwerpen. Van circulaire initiatieven, vernieuwende onderwijs concepten, ondernemers met impact, tot aan nieuw geluid uit wetenschap, cultuur en media.