In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan? Daarnaast bespreken we op welke manier het project Vrouwen van Zuidoost zou kunnen bijdragen aan hun professionele ontwikkeling en het bereiken van deze doelen.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over Vrouwen Zuidoost-Talks

New Metropolis Zuidoost organiseert al de 10de Vrouwen van Zuidoost-Talks als onderdeel van het project Vrouwen van Zuidoost. Bij deze talks worden verschillende vrouwen uit Zuidoost uitgenodigd om te praten over hun carrière en ambities om zo ook de verbinding aan te gaan met elkaar. Ook in deze aflevering hebben we weer bijzondere vrouwen met goede ideeën en initiatieven bij ons aan tafel uitgenodigd.

Yvette Dorsiel

Yvette heeft door haar jarenlange ervaring in de horecabranche heel veel activiteiten op haar naam staan. Zo organiseert zij bijvoorbeeld kookworkshops in de buurttehuizen van Amsterdam-Zuidoost voor mensen met een laag inkomen. Ook organiseert ze High Tea & Brunch evenementen, gericht op Spaanstaligen en Caribische Amsterdammers én bezorgt ze in december kerstpakketten voor mensen met een kleine portemonnee.

Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen. Yvette heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd van koks, deskundigen en hoogwaardigheidsbekleders om de projecten te realiseren.
Yvette Dorsiel: “Eten verbindt mensen en ik probeer op mijn manier daar een steentje aan bij te dragen.

Yvette staat vooral bekend om haar kookkunsten, maar ook vanwege het overige (vrijwilligers)werk dat zij verricht. Hieronder enkele links naar de projecten waar Yvette zich mee bezighoudt:

Exquisite Buffet
Catering voor zowel bedrijven als particulieren. Ook voor de aankleding van de locatie, bediening of dranken kunt u hier terecht.

Ga Zo Netwerk
Hulpnetwerk van Amsterdam-Zuidoost. Biedt ondersteuning op financieel gebied, gratis Nederlandse lessen voor volwassenen en een breed netwerk.

AiRich

AiRich (uitgesproken als ‘I-Rich’) is een Afro-Caribische beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam, Nederland. AiRich verenigt het verleden en de toekomst om haar afro-futuristische superwezens te creëren.

Na haar schooltijd ontdekte ze de schoonheid van fotografie en schone kunsten en besloot ze haar eigen visie te ontwikkelen. Ze gebruikt portretfotografie als medium om krachtige verhalen te vertellen die zijn geïnspireerd op zwarte mythologie en sciencefiction.

De personages in haar werk worden geportretteerd door modellen met kenmerken en uiterlijk die niet voldoen aan de westerse schoonheidsnormen, wat het belang benadrukt van het herontdekken en herdefiniëren van de zwarte identiteit.

Taneesha Ada Bangura

Taneesha is singer-songwriter en beeldend kunstenaar. 25 jaar geleden geboren en getogen in Amsterdam. Toen zij voor het eerst op zichzelf ging wonen was dat in Zuid-Oost en hier heeft zij veel mogen meemaken en het grootste deel van haar inspiratie heeft zij uit deze periode gehaald. Zij kwam erachter dat zij haar eigen teksten kon schrijven en gebruikte deze teksten als dagboek en verwerken van haar trauma’s. Momenteel is zij werkend als conducteur, maar daarnaast heeft zij sinds een paar maanden een sieradenlijn en maakt zij haar eigen art. Naast muziek, films en art houd zij van alles dat met mind fulness en filosofie te maken heeft. Zij houdt van diepe denkers omdat zij er zelf ook één is.. Zij is trouwens een hsp (highly sensitive person) dus wij kunnen ook niet anders. Zij verdiept zich graag in spiritualiteit en uiteindelijk wil zij dat ook graag overbrengen in haar muziek en paintings. Kort samengevat is zij een creator en hoopt haar creaties voor altijd met andere te mogen delen.

Partners
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
Mediapartner
ProgrammareeksVrouwen van Zuidoost Talks

In deze reeks leren wij de vrouwen uit Amsterdam Zuidoost kennen. We gaan het hebben over de organisaties die ze hebben opgebouwd of waar ze voor werken, over waar ze nu staan en over hun persoonlijke ambities en doelen die ze nog willen bereiken in de toekomst. Wat houdt hen bezig en waar lopen ze tegenaan?