Rajae Azaroual en Femke Zeven van Bureau Clara Wichmann houden een interactieve talk over (gender)gelijke toegang tot het recht. Ze zullen vertellen over hoe Bureau Clara Wichmann strategisch procedeert en over de nieuwe Vrouwenrechtswinkel Amsterdam; een initiatief van Bureau Clara Wichmann, de Universiteit van Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Femke en Rajae gaan ook specifiek in op de rechtszaken van het Bureau en de juridische vragen die ze krijgen bij de Vrouwenrechtswinkel. Zoals gezegd, het is een interactieve talk, dus breng je vragen mee!

Het is voor dit programma mogelijk om vooraf te reserveren.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.