New Metropolis Zuidoost en Untold willen graag in het kader van “verbonden generaties” aandacht besteden aan vrouwelijk leiderschap. Amsterdam Zuidoost kent een mooie traditie van vrouwelijke leiders, zoals Hilly Axwijk, Lucia Martis en Regina Mac-Nack. Dit zijn slechts drie namen, maar er zijn nog veel meer geweldige vrouwen die zich uit liefde voor hun community inzetten voor anderen. Tijdens een gesprek met Lucia Martis, Tanja Jadnanansing, een jeugdlobbyist en een vrouwelijke leider in-de-dop zullen alle belangrijke ingrediënten voor doortastend en duurzaam leiderschap besproken worden.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

De Black Achievement Month wordt jaarlijks in de maand oktober georganiseerd en heeft als doel de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten. Het thema van dit jaar luidt: “Verbonden generaties”. Ter ere van deze maand organiseert New Metropolis Zuidoost in samenwerking met Untold, een culturele instelling die via kunstdisciplines de bewustwording van Afro Nederlandse jongeren bevordert, twee programma’s.

Met het doel om jongeren en ouderen met elkaar in gesprek te laten gaan, zitten er verschillende vrouwelijke leiders aan tafel om de kneepjes van hun vak met ons te delen. Zo is onder meer aanwezig Tanja Jadnanansing, voorzitter van het dagelijks bestuur Zuidoost en voormalig Tweede Kamerlid. Ook Lucia Martis, leidinggevende bij Stichting Profor, zit aan tafel. Stichting Profor bestaat sinds 1997 en ondersteunt mensen in Zuidoost op een laagdrempelige manier met diverse hulpvragen over bijvoorbeeld communicatie met instanties en achterstandsproblematiek. Tanja en Lucia willen met dit gesprek de jongeren van heel Zuidoost positief inspireren om gefocust te werken aan hun toekomst. Naast Lucia en Tanja zullen ook de stemmen van jonge vrouwelijke leiders in-de-dop worden vertegenwoordig door o.a. Shaneequa Vrede en Kymmora Vrede. Shaneequa is redacteur bij KRO-NCRV en eigenaar van onderneming Peace Productions. Kymmora zet zich als jeugdlobbyist in Zuidoost in om gecompliceerde onderwerpen waar jongeren mee in aanraking komen bespreekbaar te maken.

 

ProgrammareeksBlack Achievement Month

Het NiNsee en Pakhuis de Zwijger organiseren in de maand oktober elke woensdagavond een talkshow in Pakhuis de Zwijger waarin verschillende Black Achievers aan tafel zullen schuiven. In een wekelijkse update blikken we terug op de programma’s en activiteiten uit de Black Achievement Month Helden, delen de tafelgasten de laatste ontwikkelingen rondom hun inspirerende projecten en nemen we de tijd om hier samen dieper over in gesprek te gaan.