Deze avond draait om de rol van vertrouwen in de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Vertrouwen spreekt daarbij namelijk niet voor zich: voor zulke grote verandering is samenwerking nodig tussen veel verschillende mensen: van boer tot supermarkt, van stad tot platteland en van bestuurder tot onderzoeker. Iedereen denkt en werkt op zijn eigen manier, en tegelijkertijd wordt van iedereen gevraagd om in korte tijd veel anders aan te pakken. Wij gaan samen met ervaringsdeskundigen en experts op onderzoek uit hoe dat vertrouwen in zo’n onzekere context toch tot stand kan komen.
Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Over de sprekers

Godelieve Spaas is lector Sustainable Strategy and Innovation bij het Expertisecentrum Sustainable Business van de Avans Hogeschool. Ze is gespecialiseerd in organisatie- en businessinnovaties die goed zijn voor mensen en voor de aarde. Haar onderzoeken zijn te herkennen aan een combinatie van doen, denken en imaginatie. Naast haar werk als lector is ze o.a. co-founder van de Wire Group en bestuurslid van de kleine Aarde.

Ilja Beudel is programmamanager bij Het Groene Brein en eigenaar van Bureau Berk. Ze is onder andere ontwikkelaar van de praktijkgids Transdisciplinair werken. Met haar werk zet ze zich in om bij te dragen aan een groene, duurzame en inclusieve samenleving.

Barbara Koole is onderzoeker aan de Universiteit Tilburg en initiator van dit programma. Haar proefschrift ging over de rol van vertrouwen in de radicale en structurele veranderingen die er nodig zijn in het voedselsysteem. Barbara is expert op het gebied van vertrouwen en medeontwikkelaar van de praktijkgids Transdisciplinair werken.

Jan Ham is akkerbouwer in Noord-Holland. In zijn bedrijf heeft hij de verbreding gezocht in activiteiten, om zo de consument meer te betrekken bij zijn voedsel. Jan heeft een winkel, een zelfoogst tuin en ook biedt hij schoolklassen regelmatig de mogelijkheid een rondleiding. Jan is één van de kernteamleden van de Boerenraad.

An Jamart is adviseur landbouw bij BioForum, een sectororganisatie voor Vlaamse biolandbouw en -voeding. Binnen BioForum is An het aanspreekpunt voor alles wat met biologische landbouw te maken heeft. Ze focust zich daarbij vooral op de verbinding met de onderzoekswereld, onder meer via de Biobedrijfsnetwerken.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner