Wat is jouw verhaal? Vertel het op onze maandelijkse verhalenavond (élke laatste donderdag van de maand) of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen. Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen.

Over het programma

Editie 35 van Verhalen uit Nieuw-West staat in het teken van druk. Er zijn veel verschillende verwachtingen van ons. Ook verwachten we heel veel van onszelf. Wat doet dat met ons?

De verhalen van de avond zullen in het teken staan van levenservaringen en woordkunst. In interactieve gesprekken gaan we met elkaar verkennen wat druk met ons doet.

De host van de avond: Dasha van Amsterdam

Woordkunstenaar: Rachad Debdoubi
Rachad is een woordkunstenaar die eerst begon te schrijven als een vorm van therapie. Niet lang daarna werd hij gevraagd om op podia zijn kunst te delen in de vorm van proza, spoken word en poëzie. Over de jaren heen heeft hij verscheidene media gehad om op te treden zoals NPO, BNN, festivals en voor organisaties. Hij snijdt in onderwerpen als mental health, sociaal-maatschappelijke problematiek die hij probeert over te brengen met de rust in zijn stem.

Kunsteducator en Mixed Media Artist: Jurami
Joseph Kwasi Junior Appiah oftewel Jurami is een 22 jarige maker die studeert op de HKU, als beeldend docent. Als kind is Jurami altijd heel gevoelig geweest voor de gelaagdheid van woorden. Hij kon complexiteiten in zijn hoofd altijd het makkelijkste transformeren door middel van alter ego’s. Jurami’s woordkunst wordt geladen door zowel speelsheid als kwetsbaarheid.

Copywriter & fotograaf: Hlalia Masrati
Wanneer begin je eigenlijk met schrijven? Geen idee. Ik was nooit van de dagboeken en ben ik ook niet echt een word wizard die elke seconde van de dag geïnspireerd wordt tot mushy poëzie. Schrijven gebeurde gewoon, wanneer ik ijs at of wanneer iemand iets vertelde dat mij triggerde. Tussen alle letters, zinnen, punten en komma’s ben ik veranderd in een schrijver en draag ik mijn teksten voor.

Spoken word artiest: Kevin Groen
Kevin Groen is een gedragsverandering expert en spoken word artiest die de confrontatie opzoekt met ongemakkelijke thema’s. Als geadopteerde Zuid-Koreaanse jongen is ‘identiteit’ altijd een belangrijk vraagstuk geweest die vooral leidde tot meer vragen dan antwoorden, en het duurde jaren voordat hij de paradox dat adoptie is begeep en kon omarmen. Tegenwoordig gebruikt hij zijn stem en vaardigheden om zijn cliënten te helpen met gedragsverandering, en publiek te confronteren met vooroordelen waarvan je nog niet eens wist dat je ze had.

ProgrammareeksVerhalen uit Nieuw-West

Wat is jouw verhaal? Vertel het op onze maandelijkse verhalenavond of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen! Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren, of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen.