Door het Amsterdamse stadsbestuur wordt gewerkt aan een plan om de grote achterstanden en problemen van Stadsdeel Zuidoost grondig en duurzaam te lijf te gaan. Met veel verschillende partners wordt onder de naam ‘Alliantie van Zuidoost’ een programma ontwikkelt met een looptijd van twintig jaar. Belangrijkste onderwerpen zijn onderwijs, wonen, werk en veiligheid.

Hoe moeilijk is opvoeden met de verleidingen en gevaren van de straat?

Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen en hen een hoopvolle toekomst bieden. Dat is zelfs in een buurt waar de omstandigheden ideaal lijken al lastig met alle invloeden waar jongeren mee te maken krijgen. In een omgeving met minder mogelijkheden en kansen vraagt dat nog meer van ouders en hun kinderen. Zeker als de verleidingen op straat groot zijn en het daar niet altijd veilig is.

In de tweede aflevering van Talk & Show Zuidoost praat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing met vier ouders over de uitdagingen en problemen die hun kinderen in het stadsdeel dagelijks ervaren. Wat kunnen ouders zelf doen, welke hulp hebben ze nodig en wat moet er veranderen om hun kinderen een betere toekomst te bieden?

Een serie van zes gesprekken

In de komende weken volgen nog Talk & Shows, steeds op donderdag van 17.00 tot 18.15 uur. De volgende uitzendingen zijn op:

  • 17 september: onderwijs
  • 24 september: wonen
  • 1 oktober: werk
  • 8 oktober: beeldvorming
ProgrammareeksTalk & Show Zuidoost

In een wekelijkse Talk & Show live vanuit New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort gaat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing in gesprek met betrokken bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Over het verleden, het heden, maar vooral over de toekomst. Over wat er niet goed gaat, beter kan, en anders moet. We delen ervaringen en emoties, praten over de kracht en schoonheid van Zuidoost, over de kwetsbaarheden én over hoe we samen sterk staan om een nieuwe generatie kinderen in een veilige omgeving gelijkwaardige kansen te geven.