Wat doe JIJ voor veiligheid? Dat is de vraag die in oktober wordt gesteld door Hart voor de K-buurt in het kader van de themamaand voor de veiligheid. Met deze maand wil Hart voor de K-buurt ‘veiligheid’ onder de aandacht brengen en bewoners van de K-buurt laten weten wat ze zelf kunnen doen om voor een veilige buurt te zorgen. Naar aanleiding van deze maand, maakt New Metropolis Zuidoost in samenwerking met Hart voor de K-Buurt een programma over de vraag: hoe kunnen bewoners uit het Zuidoost zelf bijdragen aan een veilig stadsdeel?

 

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Van het uitdelen van waarderingspenningen aan hondenbezitters – zij zijn immers de ‘ogen en oren van de straat’ – tot dagelijkse veiligheidstips, van een lampencheck campagne waarin bewoners de kapotte straatlampen van de K-buurt spotten tot een wervingsactie waarin buurtbewoners zich kunnen aanmelden als flatcoaches. Dit zijn enige initiatieven die Hart voor de K-buurt heeft opgezet als onderdeel van de maand voor de veiligheid. Het is namelijk van belang dat de roep om een veiliger Zuidoost niet alleen blijft bij praat maar ook wordt geoperationaliseerd naar concrete acties. Maar hoe pakken we dat nu precies aan en hoe kunnen we de buurtbewoners van Zuidoost bij dit proces betrekken? En hoe kan het Masterplan Zuidoost hier een rol in spelen? Hier gaan we het in New Metropolis Zuidoost over hebben met o.a. stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing, en Jeet Jitbahadoer, Lizette Pinas en Mubarak Nombre, allen werkzaam bij Hart voor de K-buurt.

 

 

ProgrammareeksZuidoost Talk

Elke week zitten we bij New Metropolis Zuidoost met elkaar aan tafel om belangrijke en actuele zaken uit Amsterdam Zuidoost te bespreken.