Tijdens Uncovering Creatives coveren we de verhalen van creatieve frontrunners. Onder leiding van onze moderator Jennifer Muntslag gaan we met onze gasten een uur lang in gesprek over makerschap, ondernemerschap, (creatieve) identiteit, en maatschappelijke thema’s.

Met in dit programma:

Rhaida El Touny is visual content creator, illustrator en graphic designer. Ze ontwerpt kleurrijke visuals en illustraties, waarin krachtige vrouwen vaak de hoofdrol spelen. Op Instagram staat ze beter bekend als @diddyeltouny en deelt ze, naast kleurrijke plaatjes, tips over het opmaken van Insta stories. Daarnaast geeft ze modetips én deelt ze met haar volgers feitjes over de Islam. Zolang als ze zich kan herinneren houdt Rhaida al van tekenen. Haar ontwerpskills heeft ze zichzelf aangeleerd, door naar Youtube tutorials voor Photoshop en Illustrator te kijken. Haar studie Small Business and Retail Management aan de Haagse Hogeschool komt alsnog van pas: ‘Door marketing te studeren en mijzelf te verdiepen in het runnen van een eigen business heb ik eigenlijk van beide aspecten iets waardevols meegekregen’. Daarmee heeft ze geleerd zichzelf goed te positioneren, en het overgrote deel van haar opdrachten komt inmiddels binnen via het social media platform. Mocht je je Insta Story skills nou ook een upgrade willen geven, Rhaida geeft online workshops Stories Ontwerpen!

Titia Hoogendoorn a.k.a. de Queen of Content rockt de ‘insta game’ onder haar handle @titiahogendoorn. Het leverde haar in 2020 zelfs een Gouden Pionier award ‘Beste Instagrammer 25+’ op (dat ze die awardshow zelf in het leven riep doet daar niets aan af). Op haar kanaal trakteert ze haar volgers op kattencontent (we love Kisa!), huis, tuin-, en keukentips én helpt ze je via tutorials aan een heuse #moneymindset. Titia is onder andere bekend van haar rol in de serie Spangas. En in de webserie Vakkenvullers, die deze maand het derde seizoen beleefde, speelt ze de rol van assistent-manager Gerda. In haar podcast Polititia, die ze ooit startte omdat ze te weinig van de politiek weet en vond dat daar verandering in moest komen, bespreekt ze samen met Daniël van de Poppe – verrassing! – de politiek. Vanaf oktober 2020 komt er elke week een nieuwe aflevering online, waarin je alles verteld wordt wat je moet weten naar de Tweede Kamerverkiezingen toe. En alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt in maart 2021 het boek Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen, dat ze samen schrijft met Nienke Schuit. Pre-orderen kan!

Dit programma is ontwikkeld door
Dymphie Braun
Programmamaker Creatieve Industrie & Head of Programme Designing Cities for All
ProgrammareeksUncovering Creatives

Wie zijn de frontrunners die hun stempel drukken op de creatieve scene van Amsterdam en omstreken?