In Uncovering Creatives behandelen we de verhalen van creatieve koplopers. Jennifer ‘The Naked MC’ Muntslag praat met onze gasten over het vakmanschap, het zijn van creatief ondernemer, hun (creatieve) identiteit en maatschappelijke thema’s. Voor deze editie werken we samen met podcastmaker Dide Vonk en haar podcast De Makers waarvoor ze dezelfde soort creatieve voorlopers interviewt als wij. Ze brengt acteur en rapper Bruno Prent en zangeres en dichteres Fee Reynaert mee die beiden kort geleden ‘gereleast’ hebben. Fee bracht in februari haar EP Vanaf hier uit, Bruno lanceerde geheel op eigen kracht zijn eerste album File op de linkerbaan.

Waarom maken ze de dingen die ze maken? Hoe doen ze dat? Wat drijft hen in hun werk en waar kunnen we dat vinden? Dat zijn de vragen die we behandelen in Uncovering Creatives. Ga met ons mee in gesprek!

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.
Met in dit programma

Bruno Prent
BRUNO. is een veelzijdige artiest uit Amsterdam, die met zijn doordachte lyrics en catchy beats direct je aandacht grijpt. Behalve zijn scherpzinnige en gevatte teksten, laat ook zijn podiumpresentatie zien dat hij een artiest in hart en nieren is. Na zijn debuutsingle, de in eigen beheer uitgebrachte Je Weet Niks, zijn eerste EP en een stapel singles is het tijd voor zijn debuutalbum: File Op De Linkerbaan. Het album is een persoonlijke visie op een tijd waarin iedereen op de ‘linkerbaan’ wil, terwijl de rechterbaan gewoon vrij is.

Naast muzikant is Bruno acteur. Hij was te zien in hoofdrollen in oa. Spangas en De Slet van 6VWO. Binnenkort is hij te zien in de film Pink Moon (2022) die in première gaat in New York. Momenteel maakt hij daarnaast een master Neerlandistiek af. Hij studeert af met een onderzoek naar hoe het vak Nederlands aantrekkelijker gemaakt kan worden voor jongeren door het gebruik van Hiphop.

Met ‘File Op De Linkerbaan’ laat BRUNO. weten dat hij een serieus muzikant is, die persoonlijke en veelzijdige muziek kan maken. Hij wil zichzelf bewijzen, zonder al te veel gastbijdrages. Het album verscheen op 22 april 2022.

Fee Reynaert
Fee sorteert haar innerlijke dialogen. Nederlandstalige poëzie gedragen op een mix van stijlen, zoals klassiek, latin en spoken word. De luisteraar komt heel dichtbij en maakt deel uit van haar vragen en vondsten. In februari bracht Fee haar debuut EP Vanaf hier uit, waarop ze haar verhaal vertelt over rouw en het helen van een gebroken hart.

Fee (1993) komt uit Amsterdam-Oost. In 2013 koos zij voor het conservatorium als professionele speeltuin, waar ze alles wilde leren zingen wat ze voelde. De behoefte om vrij te componeren bleef altijd overeind staan en resulteerde in een eigenzinnige Nederlandstalige set, waarin ze zich harmonisch en tekstueel laat leiden door autobiografische gebeurtenissen. Met deze show trok ze samen met haar band in 2019 de aandacht van het publiek tijdens het Fringe Festival in Delft, waar zij door het publiek werd genomineerd voor de publieksprijs. Datzelfde jaar startte zij als performer bij wijzijnDOX, waar ze de cross-overs in muziek, woordkunst en acteren onderzocht. In de zomer van 2021 was ze te zien op het Boslab Theaterfestival en het West Beach Filmfestival in Amsterdam.

De afgelopen twee jaar is Fee bezig geweest met het ontwikkelen van haar debuut EP, gefinancierd en gesteund door o.a. een succesvolle crowdfunding, het VSB Fonds en het SENA Muziekproductiefonds. Op 11 november bracht zij de videoclip Vanaf hier uit, die in première ging op het West Beach Filmfestival. De clip is tot stand gekomen in samenwerking met de meervoudig bekroonde filmregisseuse Daphne Lucker en is de titelsong van de EP. Nog voor de officiële release gaf ze in december een pre-release concert in de Oosterkerk te Amsterdam. Op 18 februari 2022 bracht zij haar debuut EP Vanaf hier uit op vinyl en speelde ze een release tour samen met percussionist Bart Fermie.

Dide Vonk
Dide Vonk is 30 jaar, opgeleid als zangeres en actrice en momenteel vooral werkzaam als podcastmaker en presentatrice. Ze startte in 2019 de podcast ‘De Makers’, omdat ze een gemis voelde tussen kunstopleidingen en werkveld. Na haar studie aan het conservatorium wilde ze meer weten over het ondernemerschap als creatieve maker: Hoe zorg je dat je genoeg geld verdient? Dat een publiek je weet te vinden? Hoe vind je nieuwe klussen of start je zelf iets op?

Dide Vonk - Podcast De Makers

Dide Vonk door Isabeau Bosscher

Om op die vragen een antwoord te krijgen ging ze allerlei soorten creatieve makers (kunstenaars, muzikanten, illustratoren, etc!) interviewen over Leven & Ondernemen in Kunst & Cultuur.

Ook is ze podcastmaker/presentator in opdracht van Culturele Instellingen. Zoals ‘Wij zijn kunstenaar’ voor Het VriendenLoterij Fonds, Museum van de Verwondering, voor Teylers Museum, ‘PETCAST’, voor Kunsthal Rotterdam, en Meestervertellers voor Sadettin K!

In samenwerking met
ProgrammareeksFriday Night Live

De stad leeft, de stad bruist, de stad beweegt. Friday Night Live is een wekelijkse live talkshow waar Jennifer Muntslag een groep creatives ontvangt om samen met jou het weekend in te luiden. Vanaf 20:00 Friday Night Live, elke vrijdag in PdZ!