Nederland is in crisis en niet voor het eerst. Berucht zijn de jaren dertig van de vorige eeuw. Op het dieptepunt van de grootste economische crisis werd in 1935 het Plan van de Arbeid gepresenteerd. Het Plan gaf in die jaren moed en was na de Tweede Wereldoorlog een enorme bron van inspiratie voor de wederopbouw van het verwoeste Nederland.

Het is de hoogste tijd voor een vervolg. Op 1 mei organiseren de Groene Amsterdammer en uitgeverij Querido hierover een gesprek. Journalist Michiel Zonneveld presenteert deze avond zijn boek met de oproep voor een Plan om radicaal en in samenhang de huidige sociale en ecologische crises aan te pakken.

Op het podium en in de zaal inspirerende denkers en doeners met optimistische voorstellen.

 

Over de sprekers

Michiel Zonneveld (1962) is schrijver, journalist en strategisch adviseur. Hij werkte onder ander andere als columnist en chef van de politieke redactie voor Het Parool en Vrij Nederland. Zijn werk werd bekroond met de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek.

Maarten Hajer is bijzonder hoogleraar Urban Futures aan de Universiteit Utrecht en voormalig directeur-generaal van het Planbureau voor de Leefomgeving. Hij heeft veel gepubliceerd over milieupolitiek en stadsplanning.

Dit programma is ontwikkeld door
Ella Brusse
Producent
In samenwerking met