Nieuw-West is het grootste stadsdeel van Amsterdam, qua omvang en ook wat betreft het aantal inwoners. En die mensen zijn allemaal anders. Veel verschillende levensopvattingen, nationaliteiten en genderidentiteiten komen hier samen en kruisen elkaars paden. Soms verloopt dit moeiteloos en soms niet. Want Nieuw-West is ook het stadsdeel waar foto-exposities worden beklad en vrouwen worden lastig gevallen in het park.

Hoe kunnen we in deze gepolariseerde samenleving in een stadsdeel als Nieuw-West dichterbij elkaar komen? Wat is er nodig zodat iedereen kan zeggen: ik kan zijn wie ik ben, ook op straat in Nieuw-West.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.
Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
Mediapartner
ProgrammareeksTalkshow Nieuw-West

In deze maandelijkse talkshow praten we met bewoners en anderen over actuele thema's die spelen in Nieuw-West. Thema's die aan bod zijn gekomen zijn o.a. de lockdown, lachgas-gebruik en groenbeleving. Deze programma's worden met partners uit de wijk gemaakt en zijn bedoeld om ook de vaak ongehoorde stemmen uit de buurt een podium te geven.