In deze maandelijkse talkshow praten we met bewoners en anderen over actuele thema’s die spelen in Nieuw-West. Thema’s die aan bod zijn gekomen zijn o.a. de lage vaccinatiegraad, lachgas-gebruik en groenbeleving. Deze programma’s worden met partners uit de wijk gemaakt en zijn bedoeld om ook de vaak ongehoorde stemmen uit de buurt een podium te geven.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

In deze eerste editie van 2022 gaan we het hebben over: gezondheid & seksualiteit. Zeker in deze tijden van een globale pandemie is het belangrijk om gezond te blijven. Deel 1 zal dan ook gaan over thema’s als mentale gezondheid, corona & vaccineren. Daarnaast is seksualiteit een belangrijk thema. Hoe gaan de jongeren in deze tijd hiermee om? En vooral: welke (online) risico’s liggen er op de loer en hoe gaan we hier als stad mee om?

Wie zitten er in deze talkshow?

> Annemiek van Woudenberg is Arts maatschappij en gezondheid en opleider voor artsen Maatschappij en Gezondheid bij GGD Zaanstreek Waterland.

> Saloua el Mazouni is jeugdhulpverlener in Amsterdam en oprichter van El Mazouni Coaching en Sportbegeleiding, waarbij ze onder andere zaalvoetbalt met meisjes en vrouwen uit de week.

> Maartje Goudriaan is preventiewerker bij Prezens/GGZ inGeest. Zij werkt met kinderen, jongeren en ouders die risico lopen op het ontwikkelen van een psychische stoornis.

> Charifa Zemouri is gepromoveerd aan de ACTA (Universiteit van Amsterdam) op infectieziekte en volksgezondheid. Zemouri is beleidsmaker en adviseur op volksgezondheid, sport, welzijn, sociale zaken.

> Sara Feham is student, inwoner van Nieuw-West en medeoprichter van jongerencollectief Artisticity.

> Youssef Chraqi is Projectleider Jongereninformatiepunt Nieuw-West en moderator van het programma.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
Mediapartner
ProgrammareeksTalkshow Nieuw-West

In deze maandelijkse talkshow praten we met bewoners en anderen over actuele thema's die spelen in Nieuw-West. Thema's die aan bod zijn gekomen zijn o.a. de lockdown, lachgas-gebruik en groenbeleving. Deze programma's worden met partners uit de wijk gemaakt en zijn bedoeld om ook de vaak ongehoorde stemmen uit de buurt een podium te geven.