Amsterdam is een stad waar je je vrije tijd op allerlei manieren in kunt vullen. Een museum, bioscoop of interessante tentoonstelling is nooit ver weg. Cultuur is voor iedereen, maar het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om er aan deel te kunnen nemen. Want stel dat je fysiek niet naar binnen kunt? Of als je de taal niet begrijpt? Of als jij jezelf niet herkent in het aanbod? In Amsterdam vragen we in 2021 aandacht voor álle Amsterdammers. Wat heb jij nodig om je welkom te voelen op een plek?

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Programma
Deze bijeenkomst duurt ongeveer twee uur, waarvan het eerste uur online te volgen is. Voor interactie met de sprekers adviseren wij om fysiek naar het Pakhuis te komen en naderhand een drankje met ons te nuttigen in het café!

Kun je er niet fysiek bij zijn? Dan kun je het eerste uur via onze Livecast volgen.

We trappen de avond af met een gesprek met wethouder van o.a. kunst en cultuur Touria Meliani. Na een kort openingsinterview gaan we verder praten met Serhat Agacan en Sherry Jae Ebere over toegankelijkheid, communicatie en bejegening.

Vervolgens gaan we in gesprek met Cathelijne Denekamp over toegankelijkheid in het Rijksmuseum en met Gonca Yalciner over inclusie en toegankelijkheid in het Amsterdam Museum. Ook is Sakina Saouti aanwezig vanuit Code Diversiteit en Inclusie om meer te vertellen over de landelijke context en best practices.

Daarna gaan we in gesprek met filmmaker Mari Sanders en Nikki Manuputty over de toekomst. Waar staan we nu en waar willen we heen? Wat hebben we zien veranderen de afgelopen jaren? We sluiten de online uitzending af met een Spoken Word performance door Nimo Hersi, die een performance uitvoert in gebarentaal. Deze wordt ter plaatse vertolkt voor het publiek door een stemtolk. Hierna is er voor het publiek in de zaal de gelegenheid om in het tweede deel van het programma in gesprek te gaan met de sprekers en met elkaar. Na afloop zien we je graag in het café om nog even na te praten!

Extra informatie

Bij dit programma zijn twee gebarentolken aanwezig in de zaal. Wilt u het programma in gebarentaal volgen dan is het dus handig om fysiek naar Pakhuis de Zwijger te komen. Voor het online publiek wordt de uitzending ondertiteld met behulp van een schrijftolk.

Indien gewenst is er tussen 19:30 – 20:00 en na afloop (rond 22:00 uur) van het programma iemand aanwezig om u van en naar de tram of bushalte te begeleiden. In het gebouw is een invalidentoilet aanwezig en de zaal is toegankelijk via trap en lift. Indien je specifieke ADL-hulp wenst kun je contact opnemen via [email protected].

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Lisan Klop
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Partners
Mediapartners
ProgrammareeksTalk of the Town

In deze maandelijkse talkshow werpen we licht op nieuwe stedelijke ontwikkelingen in Amsterdam en buigen we ons samen met politici, ontwerpers, bouwers, bewoners en ondernemers over diverse maatschappelijke vraagstukken die spelen in Amsterdam en haar omgeving.