New Metropolis Nieuw-West host in samenwerking met IDFA, Oxville Cinema, Female Economy en Meervaart Studio de nagesprekken van een selectie films die vertoond worden in De Appel. In deze gesprekken gaan we met speciale gasten over de opgaven en uitdagingen van het stadsdeel aan de hand van de documentaire.

Aan de muren in het Braziliaanse Belo Horizonte is ontzettend veel toevertrouwd. Van beeldschone muurschilderingen tot old school-graffiti en van raadselachtige hartenkreten tot woedende verwensingen. Marcos Pimentel heeft met zijn meestentijds statische camera een indrukwekkend aantal uitingen vastgelegd.

Uit zijn montage doemt de stad op als canvas voor kunstenaars, dichters en verontwaardigde burgers. Er wordt in allerlei varaties naar liefde verlangd, iemand schrijft ook het woord ‘impotent’ op. Uiteraard moet het systeem gefuckt worden en leeft Jezus, hoewel iemand anders beweert dat hij pas in 2070 weer op aarde komt.

Begint de film met onschuldige afbeeldingen, allengs wordt de toon politieker en grimmiger. Lula moet weg, die boodschap is oud, maar Bolsonaro ook en dus moet Lula weer terug. Dood aan de president, red de Amazone! In felle bewoordingen worden vrouwenrechten opgeëist en racisme bestreden. Ondertussen gaat het dagelijks leven gewoon door: auto’s rijden voorbij, er stopt een bus, mensen lopen in grote haast langs. Sommigen lijken zich niet bewust van het kunstwerk achter zich, anderen maken juist even een selfie.


Om een kaartje met drie euro korting te bestellen, ga naar idfa.nl/nieuwwest

1. Klik op één van de programma’s die je wil zien
2. Klik op de film-optie + Talk hosted by [NAAM DIE VOOR JOUW VOORSTELLING VAN TOEPASSING IS] en klik op Tickets/deelnemen.
3. Log in met je MyIDFA-account of maak een nieuw account aan.
4. Start het proces om een ticket te kopen, en vul de actiecode IDFNW2111 in om een vrijkaart te bestellen. Let op: je kan per persoon (en dus per code) maar één ticket bestellen.
5. Na afronding van het proces ontvang je een bevestiging per mail en wordt je ticket toegevoegd aan je MyIDFA-account.
6. Op de dag van het event laat je je ticket met QR code scannen, ofwel door deze op je telefoon te laten zien of door je ticket uit te printen en deze mee te nemen. De zaal is 20 minuten voor aanvangstijd open.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Peter Both
Projectleider New Metropolis Nieuw-West
In samenwerking met