Tijdens Uncovering Creatives coveren we de verhalen van creatieve frontrunners. Onder leiding van onze moderatoren Jennifer Muntslag en Jörgen Tjon a Fong gaan we met onze gasten een uur lang in gesprek over makerschap, ondernemerschap, (creatieve) identiteit, en maatschappelijke thema’s.

Tieka Masfar is de mede-oprichter van “Sterrenstof”, een supposed to be verhalenwinkel-hangout in Amsterdam. Daarnaast Tieka is dichter, performer, kortom: verhalenverteller. Ze werkt vanuit en met gevoel waar ze het belangrijk vindt om haar creativiteit te uiten en delen.
Met Sterrenstof combineert Tieka, kennis en ervaring en bouwt zij aan een hangout waar je spelenderwijs in aanraking komt met verhalen door middel van taal en fantasie. Een plek waar kinderen hun wereld kunnen ontdekken en je als grote mensen mens je inner child aandacht mag geven.

Illustrator Timo Kuilder‘s persoonlijke stijl wordt gekenmerkt door ongecompliceerde kleurenpaletten, strak lijnenwerk en zijn ingetogen karakters, dit resulteert in een duidelijke handtekening. Zijn werk wordt gevoed door zijn observerende aard en voortdurende nieuwsgierigheid, waarbij hij eenvoudige vormen gebruikt om allerlei soorten verhalen te vertellen. In 2020 publiceerde hij aan zijn meest persoonlijke werk tot nu toe; een boek over zijn vader.

 

 

Dit programma is ontwikkeld door
Kimberly Willems
Programmamaker Creatieve Industrie en Designing Cities For All Of Us
ProgrammareeksUncovering Creatives

Wie zijn de frontrunners die hun stempel drukken op de creatieve scene van Amsterdam en omstreken?