Amsterdam zit boordevol verhalen en tóch wordt niet ieder verhaal gehoord. Deze verhalen krijgen een podium tijdens de reeks ‘Ongehoorde Verhalen’, een initiatief van Storytelling Centre in samenwerking met De Zwijger.

Tijdens deze derde editie is het woord aan de makers van de aangrijpende theatermonoloog ‘SLAKJE’ en mannelijke (ex-)sekswerkers en een sociaal dienstverlener. SLAKJE gaat over Jack, een mannelijke sekswerker die in zijn jeugd het slachtoffer was van seksueel misbruik. Hij ontmoet de verkeerde mensen, komt op het verkeerde pad en raakt verstrikt in de underground prostitutie. Wonderlijk genoeg vindt hij een manier om trots te zijn op de persoon die hij is geworden. SLAKJE werd unaniem enthousiast ontvangen door de pers. De thematisch heftige voorstelling is door de stille, beschouwende vorm goed behapbaar, ontroerend en vooral: broodnodig. Op 31 maart zullen de sprekers verder ingaan op seksueel misbruik en uitbuiting bij mannen. Met als doel het taboe te doorbreken.

Tijdlijn
18:30 - Start voorstelling 'SLAKJE'
20:00 - Start dialoog
Met in dit programma
Gerardjan Rijnders
Toneelregiseur, -speler en -schrijver, initiatiefnemer en schrijver ‘SLAKJE
Thijs Prein
Acteur en Theatermaker bij Kat op het Spek, initiatiefnemer en speler ‘SLAKJE’
Gemma Hauptmeijer
Creatief producent Kat op het Spek
Hamed Rahmani
Communicatie Specialist Oxfam Novib & initiatiefnemer/organisator
Arjen Barel
Directeur Storytelling Centre & initiatiefnemer/organistator

Over het programma

Gerardjan Rijnders is toneelregisseur, -speler en -schrijver, oprichting ITA (voorheen TGA), grondlegger Montagetheater, Regieopleiding aan de Amsterdamse Toneelschool.

Thijs Prein studeerde af als acteur aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, oprichter Kat op het Spek. Gerardjan en Thijs gaan als theatermakers het gesprek aan met ervaringsdeskundigen, een sociaal dienstverlener en instanties uit de realiteit.

Dit programma is ontwikkeld door
Ella Brusse
Producent
In samenwerking met
Partners