Een bont gezelschap ‘zoekenden’, van een jonge man tot een grijzende dame met leesbril, passeert de revue. Allen zoeken de liefde online; van Tinder tot Grindr. Door een bijzondere montagetechniek zien we de ‘zoeker’ in beeld met op de achtergrond, vaag, de mogelijke matches. We zien de twijfel op de gezichten wanneer er naar links of rechts moet worden geswipet. Robert (75) adviseert zijn 78-jarige vriend Arthur om vrouwen op een eerste date niet meer mee uit eten nemen, dat kost te veel tijd en geld.

Wanneer het schrijven van een profieltekst ter sprake komt, blijkt ook de filmmaker op zoek. Samen met zijn moeder van zeventig bekijkt hij zijn matches. Daarmee is Searchers – dat eerder te zien was op Sundance – niet alleen een portret van zoekende New Yorkers, maar ook de persoonlijke zoektocht van de filmmaker.

Een vermakelijk en ontroerend inkijkje in de wereld van onlinedating, die iedereen – single of niet – op luchtige wijze confronteert met de vraag: wat is liefde? Wat zoek ik? En waarom?

Credits
Filmmaker:
Pacho Velez
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Duur: 81 min.
United States

IDFA by night
Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Je kunt de film gratis bekijken door een plek te reserveren via de knop rechtsboven. Kom van te voren lekker langs voor een hapje of een drankje en duik daarna in een van onze strandstoelen op het plein om na zonsondergang te kijken naar de beste IDFA documentaires!

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksIDFA By Night

Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Samen met onze partner IDFA hebben we voor deze avonden een aantal topdocumentaires geselecteerd. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Hierbij kun je natuurlijk ook genieten van een lekkere maaltijd uit ons cafe-restaurant. Toegang tot film en programma is gratis voor iedereen.