Op deze avond staan de verhalen van Caribische filmmakers Aramis Garcia Gonzalez en Jordan Daniel centraal. Aan de hand van twee hedendaagse films – PARIBA & MAS KU PALABRA – tonen we een breed spectrum van Caribische perspectieven. Verhalen over zelfidentiteit, cultuur en de representatie van de eilanden. Na de screening praten we met de filmmakers over hun werk en ervaringen. Deze avond biedt de gelegenheid om de creatieve werelden van twee veel belovende filmmakers te ontdekken.

Over de films

PARIBA
Volgens traditie brengen Julie en Xiomara de dag van de Verlichte Parade samen door in Pariba. Ze doen de dingen die ze altijd doen, zoals naar Taco Bell gaan, praten over de Instagrams van anderen en brainstormen over outfitideeën. ‘Pariba’ volgt deze twee beste vriendinnen die moeten omgaan met het feit dat ze elkaar nooit meer zullen zien zoals ze nu zijn. Elk jaar verlaten honderden studenten uit het Nederlands-Caribisch gebied hun eilanden om een hogere opleiding in Nederland te volgen. Dit betekent dat ze alles wat ze ooit hebben gekend achterlaten om een nieuw leven vanaf nul te beginnen.

MAS KU PALABRA
Is taal hetgeen wat je connect met jouw roots? In deze korte documentaire gaat Jordan Daniël in gesprek met de Curaçaose bevolking om de betekenis van Papiamentu te begrijpen en wat Papiamentu voor hun betekent. Tevens is het een zoektocht naar wat Papiamentu voor hem betekend als een in Nederland geboren persoon met roots die in Curaçao liggen.

Over de sprekers

Jordan Daniel, 25 jaar, geboren in Tilburg met roots uit Curaçao. Studeert audiovisuele kunst aan de Willem de Kooning in Rotterdam. Focust zich op het combineren van film en cultuur om verhalen te vertellen die diversiteit, geschiedenis en zelfreflectie belichten.

Aramis Garcia Gonzalez (1989) is een in Amsterdam gevestigde fictieregisseur en schrijver. Opgegroeid tussen de Arubaanse, Colombiaanse en Nederlandse culturen, heeft hij een mix van cinema en popcultuur leren kennen die zijn filmstijl beïnvloedt. Volledig autodidact. Zijn filmschool bestaat uit blockbusters, auteurscinema, anime en games; zijn doel is om tegen de tijd dat hij met pensioen gaat een film te hebben gemaakt in elk genre of medium dat hij liefheeft.