De landelijke verkiezingen van maart 2021 staan op het punt te beginnen, waarbij het onderwerp van racisme nu op scherp is gezet door de toeslagen affaire en de Black Lives Matter beweging. Dat Nederland kampt met institutioneel racisme is terug te zien bij onder meer kansenongelijkheid in het onderwijs, de arbeidsmarkt, belastingdienst, en migratiebeleid. De belangrijke vraag is nu, op welke manier zullen politieke partijen zich gaan inzetten om problemen rondom racisme in Nederland aan te pakken? We gaan het gesprek aan met zowel jongeren, belangenorganisaties en politieke partijen.

Podcast

Luister hier ook de podcast die we in het teken van de Week Tegen Racisme maakten met Raissa Biekman en Ewout van den Berg.


Luister- en abonneer ook via Apple Podcasts en Spotify.

Dit programma is ontwikkeld door
Max de Ploeg
Programmamaker Inclusieve Stad en Projectleider Week Tegen Racisme
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2021

Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart organiseren van 15 t/m 19 maart 2021 de derde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR), een programma in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme. De WTR biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zo behandelen we onder meer politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme. Dit jaar zal deze geheel online plaatsvinden middels LIVECAST.