Veiligheid is vaak een knelpunt binnen complexe sociale vraagstukken. De antwoorden komen meestal vanuit bestaande structuren en protocollen. Ontwerpers kunnen met nieuwe concepten en prototypes ruimte creëren voor een andere aanpak binnen het bestaande, statische systeem. Binnenkort start een langlopende samenwerking met ontwerpstudio’s, die zich richt op preventie van ondermijning op wijkniveau. Hoe kunnen we de weerbaarheid van bewoners in kwetsbare wijken vergroten? Speciale aandacht wordt besteed aan jongeren die dreigen verleid te worden door het snelle geld in de criminaliteit. Hoe kunnen we deze jongeren het inzicht en de handvatten bieden om een ander pad te kiezen?

We zitten aan tafel met Dries van Wagenberg (curator Embassy of Safety), onderzoeker Albert Kingma van TU Delft, Irene Droogleever Fortuyn (Ketter&Co) die met Collectie Veenhuizen allerlei ontwerpen en diensten realiseert voor Penitentiaire Inrichting Veenhuizen en Malique Mohamud; vernieuwer in de Rotterdamse cultuursector, maar ook schrijver, programmamaker, presentator, hiphopdocent en artistiek leider van het platform Concrete Blossom.
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Luuk Heezen
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.