Over het belang van herinnering van hetgeen koloniaal-kapitalisme heeft vernietigd of uitgewist. Urban Inheemse storytellers geven een impuls aan opnieuw gemeenschap maken/onderhouden en de kunst van het relateren temidden van een vervreemde maatschappij. Samen schudden we vervreemding af en vinden we pijn, schoonheid, verbinding en strijd waar eerder enkel colonial forgetfulness was.

Podcast

Luister hier ook de podcast die we in het teken van de Week Tegen Racisme maakten met Raissa Biekman en Ewout van den Berg.


Luister- en abonneer ook via Apple Podcasts en Spotify.

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Chihiro Geuzebroek
Moderator
Mediapartner
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2021

Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart organiseren van 15 t/m 19 maart 2021 de derde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR), een programma in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme. De WTR biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zo behandelen we onder meer politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme. Dit jaar zal deze geheel online plaatsvinden middels LIVECAST.