Eenheid in verscheidenheid, solidair tegen extremisme. In de 4e editie van QueerXpress behandelen we een urgent thema: hoe kunnen we als queer community samen met bondgenoten effectief reageren op de normalisering en verspreiding van extremistisch gedachtegoed? Hoe slaan we de handen ineen met politieke en maatschappelijke organisaties? Welke strategieën zijn nodig om verworven rechten te beschermen? Samen met onze gasten verkent Mireille de Ridder de mogelijkheden voor een krachtige, gecoördineerde respons.

Locatie: New Metropolis Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH, Amsterdam).

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Tijdens deze vierde editie van de QueerXpress gaat Mireille de Ridder in gesprek met Eric van der Burg, Osama Idries, Astrid Oosenbrug en Josee Rothuizen.

Over Stichting OndersteBoven

Stichting OndersteBoven zet zich al sinds 2006 in voor de zichtbaarheid van vrouwen met een andere dan heteroseksuele voorkeur en/of cis (gender-) identiteit; bij welke letter van de LGBTQI-lettersoep zij ook horen. Zij blijft net zolang bevragen, trekken, porren en inspireren totdat er echt wat wordt gedaan voor vrouwen met lesbische gevoelens. Zichtbaarheid en versterking van de LBTQI-community is steeds de rode draad in het werk van Stichting OndersteBoven. Praktisch gezien uit zich dat in initiatieven zoals een tweejaarlijkse LesbICOONingin verkiezing, de Trotse Lesboot op Pride Amsterdam, diverse inhoudelijke bijeenkomsten, workshops en onderzoek naar de LBTQI-gemeenschap.

Over de moderator

Mireille de Ridder is werkzaam als pensioenconsulent en ondersteunt werkenden in de Metaal en Techniek om zich als een echte pensioendetective goed voor te bereiden op “de langste vakantie van je leven”. Ze is de bedenker en producent van het tweedaagse festival Polderheuvel Pride, de talkshows Power Vrouwen Hour en QueerXpress, die ze ook presenteert. Ze zet zich in voor het behoud van het landelijke gebied in Amsterdam Nieuw-West als lid van de Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Mireille de Ridder
Pensioenconsulent | Programmamaker | Presentator | Lid van Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp
Mediapartners