Wij moeten aan de bak voor het verduurzamen en verbeteren van onze energievoorziening, daar is eigenlijk iedereen het over eens. Toch is er bij bijna elk project voor zonneweides en windmolens veel weerstand tegen de plannen en voelen bewoners zich niet gehoord. Komt dit door de klassieke ‘not-in-my-backyard’ of door een overheid die alleen geïnteresseerd is in het uitvoeren van haar eigen plannen? Wat is hier aan de hand? Hoe kan het dat bij deze breedgedragen ambities, het toch zo moeilijk is om ze in de praktijk toe te passen? Hoe kunnen we als stad beter met elkaar in gesprek gaan? Kortom, wat is nodig voor een echt gesprek en breder draagvlak voor de energietransitie? Daarover spreken wij met Amsterdammers en hun raadsleden.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

In het eerste deel gaan we in gesprek met experts, bewoners en andere Amsterdammers over hoe zij betrokken worden bij de verduurzaming van energie in onze stad. Met een oproep van Corné Timmer (JongRES), Peer de Rijk (Amsterdam Energie), Joost de Groot (Windalarm), Peter Verbeek (Vrienden van de Noorder-IJplas) en Pallas Agterberg.

In het tweede deel reageren de Amsterdamse raadsleden Imane Nadif (GroenLinks), Stijn Nijssen (VVD) en Diederik Boomsma (CDA), op de eerdere sprekers en gaan we in gesprek over hoe de gemeente het beste in gesprek kan met de stad.

In het derde deel gaan we in gesprek met het aanwezige publiek. Ook is er ruimte voor vragen aan de raadsleden en de andere sprekers.

Dit programma wordt live uitgezonden op AT5 en via onze website. Wil je meepraten kom dan naar de Grote Zaal van Pakhuis de Zwijger.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Moderator
Mediapartner