De vijfde verdieping van Pakhuis de Zwijger staat op 8 maart in het teken van politieke representatie. We horen volksvertegenwoordigers van verschillende leeftijden, leren kandidaat raadsleden kennen en gaan in gesprek over de documentaire ‘Momentum’. Dit alles in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Dit programma is onderdeel van FEMTOPIA. Zie hier meer informatie over het programma door het hele pand.

VOOR LIVE ONDERTITELING, KLIK: https://www.text-on-tap.live/index.html#e=pakhuis-de-zwijger-2

Hoe ziet het programma eruit?

19:30 – 20:30 Politiek voor alle leeftijden: In gesprek met vrouwen en meiden uit de gemeenteraad en de kinderraad.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, en die hebben invloed op inwoners van alle leeftijden. Maar wat doen raadsleden precies? Bovendien is politiek dus niet alleen voor volwassenen belangrijk. Zo hebben we in Amsterdam bijvoorbeeld een Kinderraad en zelfs een Kinderburgemeester, zodat ook de stem van kinderen wordt gehoord. In dit programmaonderdeel gaan de twee meiden uit de kinderraad in gesprek met twee vrouwen uit de gemeenteraad. Waarom zijn zij actief, wat willen ze doen voor hun omgeving en waar lopen zij tegenaan als meisje of vrouw? Een intergenerationeel gesprek over lokale politiek!

21:00 – 22:00 Representatie Voor Mezelf: Met fragmenten van documentaire Momentum

Carline van Breugel (D66), Mikal Tseggai (PvdA) en Michantely de Jong (BIJ1) waren in 2021 kandidaat voor de Tweede Kamer. Deze drie jonge vrouwen hebben met elkaar gemeen dat zij zichzelf niet voldoende terugzagen in de politiek. De documentaire Momentum volgde hun poging om Kamerlid te worden, wat ze helaas niet haalden. Maar een jaar later staan zij alle drie op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wat motiveert hen om door te gaan? Wat willen ze bereiken? Helpt de partij daarbij mee of tegen?

Aan de hand van fragmenten uit de documentaire Momentum gaan deze drie kandidaten met elkaar in gesprek. Ook documentairemakers Melisa Can en Floris Rijssenbeek haken aan.

Vind hier meer informatie over de premiére of televisie uitzending van Momentum.

Dit programma is ontwikkeld door
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.