Tijdens GLUE Amsterdam 2023 organiseert Pakhuis de Zwijger een avond in samenwerking met PACT . PACT is een creative grassroots community met meer dan 600 makers uit de creatieve industrie. Het is een progressief collectief dat talent vanuit allerlei achtergronden een podium biedt. Dit om de brug te bouwen die zo hard nodig is om commerciële en creatieve werelden samen te brengen. Op de avond van 15 september organiseert PACT een interactieve sessie onder leiding van Leroy Aznam, waarbij ze het gesprek aangaan over integriteit en commercialiteit. Iedereen die werkt, wil werken óf geïnteresseerd is in de creatieve industrie is welkom. Een aantal talenten uit de stal van PACT zullen deze avond hun werk presenteren en vertellen over hun inspiratie. Werk van deze jonge makers wordt op vrijdag 15 september en zaterdag 16 september ook geëxposeerd in Pakhuis de Zwijger en is gratis toegankelijk!

Over de sprekers

Cheraine Baljé is een creatieve virtuoos als het gaat om naald en draad. Borduren, breien, naaien, haken en punchen – bij al deze technieken staat voor Baljé het kleurenspel centraal.

Shivonne Alberto is een visuele artiest en designer. Haar werk is een constante zoektocht naar de beste manier om handgeschreven teksten te vertalen naar tastbare kunstwerken.

Ričards Briška is een fotograaf uit Letland en momenteel werkzaam in Rotterdam. Hij is continu op zoek naar nieuwe manieren om te creëren, waarbij hij experimenteert met druktechnieken, lichtinstallaties en fotoseries.

Goldiie’s wortels liggen in Bonaire en Curaçao, maar ze werkt nu als multidisciplinair artiest in Nederland. Ze heeft onder andere een exclusief merk opgezet met handgemaakte accessoires en objecten.

©Shivonne Alberto

©Cheraine Baljé

©Ričards Briška

©Goldiie

©PACT

Dit programma is ontwikkeld door
Partners
De moderator van dit programma is
Leroy Aznam
Founder at OFFGRID agency