Een groot deel van de Amsterdamse kades en bruggen staat op instorten. Recentelijk stortte een deel van de kade van de Grimburgwal in. Het renoveren wordt een miljardenproject dat decennia gaat duren. Wat zijn precies de verschillende oorzaken van dit complexe probleem? Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van innovatie in de sector en wat gaan we de komende jaren merken als bewoners en ondernemers van deze aanpak? Tijdens deze tweedelige serie gaan we hierover in gesprek.

De kades en bruggen zijn onlosmakelijk met de identiteit van Amsterdam verbonden. We beginnen deze reeks door een historisch perspectief te schetsen. Hierna gaan we in gesprek over de oorzaak en de gevolgen van het verzakken van de kades en bruggen. Tot slot bespreken we de opgave en wat dit betekent voor jou als Amsterdammer, ondernemer of bezoeker van Amsterdam.

Dit programma is ontwikkeld door
Thirza Tiel
Stagiair De Ruimtelijke Stad
Robbert Bovee
Programmamaker De Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Hoofd Development
Mediapartners
ProgrammareeksKades en bruggen

Een groot deel van de Amsterdamse kades en bruggen staan op instorten. Recentelijk stortte nog een deel van de kade van de Grimburgwal in. Het renoveren wordt een miljardenproject dat decennia gaat duren. Wat zijn precies de verschillende oorzaken van dit complexe probleem? Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van innovatie in de sector en wat gaan we de komende jaren merken als bewoners en ondernemers van de aanpak?