De huidige corona crisis raakt niet alle groepen op dezelfde manier. Hoe staat het bijvoorbeeld met studenten die stageplekken zoeken of de steunmaatregelen voor schoonmakers die als ongedocumenteerden werk verrichten en nu hun inkomen mislopen? En op welke manier kunnen we überhaupt zorgen dat ook ongedocumenteerden in onze stad werk kunnen verrichten die passen bij hun talenten? Naast het kijken naar de ongelijke impact van de huidige crisis op verschillende groepen kijken we tijdens het programma ook naar de recente beleidsontwikkelingen rondom arbeidsmarktdiscriminatie en inclusiviteit en denken we na over de stappen die genomen kunnen worden om verder te komen.

 

Podcast

Luister hier ook de podcast die we in het teken van de Week Tegen Racisme maakten met Raissa Biekman en Ewout van den Berg.


Luister- en abonneer ook via Apple Podcasts en Spotify.

Dit programma is ontwikkeld door
Max de Ploeg
Programmamaker Inclusieve Stad en Projectleider Week Tegen Racisme
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2021

Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart organiseren van 15 t/m 19 maart 2021 de derde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR), een programma in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme. De WTR biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zo behandelen we onder meer politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme. Dit jaar zal deze geheel online plaatsvinden middels LIVECAST.