Wat is jouw verhaal? Vertel het op onze maandelijkse verhalenavond (élke laatste donderdag van de maand) of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen. Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen.

De eerste editie van Verhalen uit Nieuw-West in 2023! Het thema van de avond is: “Oh ja… mijn goede voornemens”. Velen van ons stelt ze op. Goede voornemens! We weten ze vaak heel goed te bedenken. Alleen… houden we ons er nog wel aan? Deze avond gaan we naar artiesten luisteren die het zullen hebben over hun goede voornemens en misschien iets breder: hun doelen voor 2023. Waar gaan we op focussen? Wat gaan we anders doen ten opzichte van 2022? Hoe houden we ons eraan? Een avond vol inspiratie voor iedereen, waar we elkaar zullen herkennen en elkaar kunnen bij staan om onze doelen te bereiken in 2023.

De host van de avond: Rens Weijenborg
Rens is een artiest met een glimlach en een knipoog. Een mengelmoes van jamsessies, rap en poëzie. Samen met Jaïr en Ome Uncle deelt hij de passie om de beste liveact van de Benelux te worden. Daarnaast zet hij zich graag in als presentator en host om met mensen in gesprek te gaan en te genieten van het talent in ons land.

Spoken Word artiest: Samia Anaïs
Samia Anaïs (1990) is creatief schrijfster en Spoken word artiest/Storyteller. Ze is gedreven om in haar werk licht te schijnen op de kwetsbaarheid van mens zijn. Ze schrijft o.a. over mentale gezondheid, over het vormen en verstevigen van je eigen identiteit en over alle emoties die de revue passeren tijdens een mensenleven.

Poetic Forensic Scientist: Chaimae Bouzagaoui
Chaimae is een 23-jarige forensische wetenschapster en schrijfster. Inspiratie voor haar gedichten haalt ze uit haar eigen leven of gewoon door te zwijgen en de wereld om haar heen to observeren. Onderwerpen waar Chaimae vaak over schrijft, zijn mentale gezondheid, identiteit, vreugde, liefde, pijn, onafhankelijkheid, doelen/dromen, onrecht en vrouwenrechten. Haar interesse in poëzie begon tijdens haar tienerjaren; schrijven in een privésfeer gaf haar de ruimte om levensgebeurtenissen in perspectief te zetten, waardoor ze haarzelf heeft kunnen helen. Daarna begon ze haar gedichten online te delen en publiceerde ze haar eerste gedichtenbundel ‘Cherry Blossom Season’. Haar doel is om middels haar gedichten een hoopvolle boodschap te verspreiden, zodat anderen ook kunnen helen.

Spoken Word artiest: Ummi Yanuba
Ummi is danser en maker, met een liefde voor schrijven. Al van jongs af aan is ze graag met woorden bezig en sinds afgelopen jaar is dit zich steeds meer gaan vertalen in haar werk als spoken word artiest. In al haar werk; in haar teksten, in dans en beweging, maar ook in haar persoonlijke leven, richt Ummi zich op het creëren van verbinding en het bevragen van de onuitgesproken norm. Altijd geïnspireerd en beginnend vanuit het lichamelijke, hoopt ze een nieuw perspectief te prikkelen bij de luisteraar.

ProgrammareeksVerhalen uit Nieuw-West

Wat is jouw verhaal? Vertel het op onze maandelijkse verhalenavond of leun achterover en laat je meeslepen door de verhalen van anderen! Deze avond is voor jou als je nieuwsgierig bent naar andermans verhalen, als je de kunst van het vertellen wilt leren, of als je staat te popelen om zelf je verhaal te delen.