Hoe geven wij samen vorm aan onze stad; aan onze organisaties, manifestaties, onderwijs, openbare ruimte en cultuur? Zodat ze voor iedereen toegankelijk en representatief zijn en op een gelijkwaardige manier ruimte geven aan persoonlijke ontwikkeling.

Sprekers

  • Als oprichter van stichting Nederland Wordt Beter zet Jerry Afriyie zich in voor een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Daarnaast is hij dichter en mensenrechtenactivist, onder andere bij het collectief Kick Out Zwarte Piet. In 2019 won hij de Nieuw Amsterdam Prijs.
  • Rutger Groot Wassink is een Nederlands politicus van GroenLinks. Sinds 2018 is hij wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering in de gemeente Amsterdam.
  • Tanja Jadnanansing is voorzitter van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. Van 2010 tot 2016 zat ze in de Tweede Kamer voor de PvdA.
  • Maurice Crul is professor onderwijs en diversiteit aan de VU Amsterdam en de Erasmus University Rotterdam. Hij leidt het onderzoeksproject ‘Becoming a Minority’ over superdiversiteit in Amsterdam.
  • Afgelopen januari plaatste kunstenaar en schilder Airco Caravan een door haar gemaakt bronzen beeld van Martin Luther King in het naar hem vernoemde park in Amsterdam Zuid. Daarnaast ontwierp ze vijf stadswandelingen: de Martin Luther King Vijfdaagse.