Hoe ‘de dialoog’ te hanteren als gespreksvorm in de noodzakelijke stedelijke en breed maatschappelijke transformaties. Steeds in gesprek met en in relatie tot De Ander.

Sprekers

  • Schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali debuteerde in 1996 met zijn roman ‘Bruiloft aan zee’. Inmiddels heeft hij meer dan 30 titels achter zijn naam staan. Zijn laatste boek ‘De vreemdeling. Racisme uitgelegd aan onszelf’ verscheen afgelopen maart.
  • Als oprichter van stichting Nederland Wordt Beter zet Jerry Afriyie zich in voor een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Daarnaast is hij dichter en mensenrechtenactivist, onder andere bij het collectief Kick Out Zwarte Piet. In 2019 won hij de Nieuw Amsterdam Prijs.
  • Liesbeth Levy is directeur bij LOKAAL, het centrum voor democratie in Rotterdam. Daarnaast is Liesbeth Levy filosoof en in maart gepromoveerd op een onderzoek naar de effecten van de dag van de dialoog en de Islam debatten in Rotterdam, en de waarde van de filosofie van de dialoog voor de Rotterdamse praktijk.
  • Gershwin Bonevacia is schrijver en sinds maart 2019 stadsdichter van Amsterdam. Hij geeft op filosofische en speelse wijze vorm aan onderwerpen als de stad, onderwijs en het verleden, maar net zo makkelijk verweeft hij Harry Potter of Balenciaga in zijn gedichten.