De thema’s die we deze avond gaan bespreken staan midden in de politieke en maatschappelijke belangstelling. Onderwerpen als energie, stikstof en de woningmarkt worden immers niet langer alleen besproken door experts, politici en beleidsmakers, maar ook aan de keukentafel en in televisieprogramma’s. Er moet iets gebeuren in de samenleving, daar lijkt iedereen van doordrongen. Veranderingen zijn nodig en zullen iets vragen van ons allemaal. Maar wat en hoe precies? En wie zijn daarbij actief?

Tijdens deze avond, georganiseerd door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), krijgt demissionair minister-president Rutte de publicatie Balans van de Leefomgeving 2023 aangeboden.

Klik hier voor de livecast

Let op! De fysieke bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger is volgeboekt. Geïnteresseerden die zich eerder hebben aangemeld ontvangen een e-mailbericht of ze deelnemen aan de fysieke bijeenkomst, dan wel via de livestream. Deelt u graag via de livestream mee, klik dan op deze knop, vanaf 20:00 uur.

Het programma
19:30 - Inloop voor de fysieke bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger
20:00 - Start livestream
20:00 - Welkom door moderator Nathan de Groot
20:05 - Interview met PBL-onderzoeker Melchert Reudink en Daniëlle Snellen over de Balans van de Leefomgeving
20:20 - Transities in de samenleving door Marko Hekkert, hoogleraar transities en PBL-directeur
20:35 - Paneldiscussie met vertegenwoordigers van maatschappelijke initiatieven en organisaties die zich bezig houden met een concrete transities

Paneldiscussie met Janneke Hoekstra (bestuurslid Land van Ons), Jan-Willem van de Groep (Duurzaam Bouwen) en Koen de Kruif (Ecodorpen Netwerk Gelderland)

21:10 - Staande column door Marcia Luyten (econoom en columnist Volkskrant)
21:25 - Kim Putters (voorzitter SER) over het belang van akkoorden
21:45 - Aanbieding publicatie de Balans van de Leefomgeving aan demissionair minister-president Mark Rutte door PBL-directeur Marko Hekkert
22:10 - Cabaretier Jan Jaap van der Wal
22:30 - Borrel
Dit programma is ontwikkeld door