Klimaatactivisten zeggen dat de luchtvaart moet krimpen, of de wereld gaat ten onder. Het is krimp, of de apocalyps. KLM en Schiphol zeggen dat de luchtvaart moet groeien, anders gaat de hele economie ten onder. Het is groei, of de apocalyps. Follow the Money kijkt vanavond voorbij die dogmatiek. De vragen die op tafel liggen: welke luchtvaart hebben we nodig? Hoe zorgen we ervoor dat de luchtvaart krimpt, terwijl precies die vluchten overblijven waar we als samenleving het meest aan hebben? Kortom: hoe zorgen we ervoor dat de luchtvaart weer dienend wordt aan de samenleving, in plaats van andersom?
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Meer informatie over de sprekers

  • Ties Joosten schreef het boek ‘De blauwe fabel’ en concludeert dat krimp in deNederlandse luchtvaart onvermijdelijk is.
  • Joost van Doesburg, campagneleider Schiphol bij de vakbond FNV, komt op voor de belangen van het Schiphol-personeel.
  • Hans Buurma richtte Werkgroep Toekomst Luchtvaart op en berekende hoe de Nederlandse luchtvaart op een gecontroleerde manier kan krimpen.
  • Lammert van Raan wil als Tweede Kamerlid van de Partij van de Dieren de luchtvaart vergroenen en de sector inkrimpen.
  • Kees Cools kijkt als voormalig executive consultant van grote bedrijven hoe krimp in de luchtvaartsector praktisch en strategisch gerealiseerd kan worden

Reserveer nu: De blauwe fabel

Klik hier om het boek te reserveren.

Gemiddeld komt de KLM elk decennium in acute geldnood. Toch valt onze koninklijke luchtvaartmaatschappij nooit om. Altijd staat de overheid klaar met een grote zak geld om haar te redden.

In het gloednieuwe, door Follow the Money uitgegeven boek De blauwe fabel beschrijft Ties Joosten hoe Nederland zich al ruim honderd jaar door de zwaan laat betoveren.

De blauwe fabel is in zijn 2e week al toe aan de tweede druk. Deze verschijnt 11 februari. Reserveer nu en je ontvangt direct een exemplaar zodra de voorraad is aangevuld.

Dit programma is ontwikkeld door
De moderator van dit programma is
Frederique de Jong
Presentator
Mediapartner
ProgrammareeksFollow the Money

Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving. Zij doen onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving. "Follow the Money" is daarbij het redactionele Leitmotiv. Want of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; als je het geldspoor volgt dan ontdek je de waarheid.