De reacties op ‘Mijn seks is stuk’, de documentaire die Lize Korpershoek maakte over haar afnemende zin in seks, in de Nederlandse media waren overweldigend. Het tafelgesprek in De Wereld Draait Door tussen Lize, Matthijs van Nieuwkerk en Adriaan van Dis de dag na de première leverde nog meer reacties op dan de documentaire zelf. Het lijkt erop dat zodra vrouwen publiekelijk en kwetsbaar over seks praten, het snel vooral gaat over het feit dat ze vrouw zijn en over seks praten. Waarom is dat toch?

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Welke vragen hadden er wèl gesteld moeten worden over de documentaire? Ook al vormen Lize’s persoonlijke ervaringen de leidraad van de film, er zijn natuurlijk tal van andere perspectieven die samen maken wat we normaal vinden. Hoe kunnen we er als maatschappij voor zorgen dat alle vormen van seks bespreekbaar zijn, zowel in bed, als in de media? Vanavond doen we een nieuwe poging tot een intiem gesprek. Lize en tafeldame Madeleijn van den Nieuwenhuizen (Zeikschrift) ontvangen verschillende gasten om verder te praten over zin in seks, relaties, verwachtingen en het maken van een documentaire over deze onderwerpen.

Kijk hier ‘Mijn seks is stuk’.

Dit programma is ontwikkeld door
Julia Muller
Programmamaker Onderwijs, Femcity en Inclusieve Stad
ProgrammareeksFemCity

FemCity is een plek waar we maatschappijkritische vraagstukken onder de loep nemen en samen bewustwording creëren, mensen samenbrengen, en allianties smeden door middel van meetups, talkshows en workshops. FemCity biedt een podium aan iedereen die zich hard maakt voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Een feministische platform waar we ruimte geven aan nieuwe geluiden en nieuw stemmen om te inspireren en activeren. Aan de hand van de actualiteit gaan we in op thema’s zoals de gender pay gap, (straat)intimidatie, de ‘pink tax’, de vrouwelijke anatomie, en politieke vraagstukken. In onze dependances NewMetropolis Nieuw-West en NewMetropolis Zuidoost bouwen we intussen aan een (vrouwen)netwerk op buurtniveau. Wil je samen met ons een avond of meetup organiseren? Neem dan contact op met een van de betrokken programmamakers.