In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over de staat van het onderwijs. Er wordt al jaren geroepen dat de leraren zich moeten verenigen, en dit heeft ondertussen ook gezorgd voor het Lerarencollectief (Primair Onderwijs). Maar waar blijft die beroepsorganisatie voor het voortgezet onderwijs? In deze aflevering verkennen we het probleem en gaan we op zoek naar mogelijke ingangen. Blijf kijken tot het eind, want we sluiten af met een uitnodiging aan alle leraren die kijken!

Samen bouwen aan een sterke beroepsorganisatie VO? Vul dit formulier in: https://pakhuisdezwijger.typeform.com/to/XngG8C8B

Er lijken soms grote verschillen te bestaan tussen leraren over wat goed onderwijs is. Die discussie moet juist gevoerd worden dóór de leraren zelf. Tegelijkertijd heerst er onder leraren het beeld dat “van bovenaf” van alles besloten wordt dat op het bordje van de leraar terecht komt. Waar blijft de tegenmacht vanuit de beroepsgroep leraren? Een organisatie die namens de leraar zeggenschap claimt over het beroep. Die zich uitspreekt over de kwaliteitseisen van het beroep. Samen met docenten gaan we deze avond verkennen welke kansen en uitdagingen er zijn naar de vorming van een sterke, autonome beroepsgroep.

ProgrammareeksEduCAUTION

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs. Wekelijks nodigen Yasin en Emin verschillende experts in het onderwijsveld uit om in gesprek te gaan over alle uitdagingen die voor ons liggen.