Global Trends

Landelijke Verkiezingen 2021

Gesprek met linkse en progressieve politieke partijen over de aankomende verkiezingen en het thema racisme en discriminatie.
maandag 2 nov 2020, 20.30
ma 2 nov 2020, 20.30
Online via LIVECAST

In maart 2021 zijn de landelijke verkiezingen waarbij het thema van racisme nu veel zichtbaar heeft in het politieke debat. Drie belangrijke thema’s die veel zichtbaarheid hebben hierbij zijn anti-zwart racisme, vluchtelingenhaat en Islamofobie. Zeker met de opkomst van rechtse en racistische partijen is het belangrijk om te kijken hoe linkse politieke partijen zich gaan opstellen aangaande deze onderwerpen. Wat zijn hun politieke programma’s richting de verkiezingen? Tevens heeft de huidige corona periode de al bestaande ongelijkheid en kwetsbaarheid van verschillende groepen nog meer op scherp gezet. De tweede vraag is dan dus ook hoe de politiek zich gaat inzetten voor een sociale samenleving die ook in solidariteit staat met groepen die het hardst zijn getroffen door de huidige situatie.

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST. Reserveer snel en kijk mee via de onderstaande gele buttons.

Bekijk de LIVECAST
maandag 2 nov 2020, 20.30
Online via LIVECAST