In maart 2021 zijn de landelijke verkiezingen waarbij het thema van racisme nu veel zichtbaar heeft in het politieke debat. Drie belangrijke thema’s die veel zichtbaarheid hebben hierbij zijn anti-zwart racisme, vluchtelingenhaat en Islamofobie. Zeker met de opkomst van rechtse en racistische partijen is het belangrijk om te kijken hoe linkse politieke partijen zich gaan opstellen aangaande deze onderwerpen. Wat zijn hun politieke programma’s richting de verkiezingen? Tevens heeft de huidige corona periode de al bestaande ongelijkheid en kwetsbaarheid van verschillende groepen nog meer op scherp gezet. De tweede vraag is dan dus ook hoe de politiek zich gaat inzetten voor een sociale samenleving die ook in solidariteit staat met groepen die het hardst zijn getroffen door de huidige situatie.

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom link in je reserveringsmail.
Dit programma is ontwikkeld door
Max de Ploeg
Programmamaker Inclusieve Stad en Projectleider Week Tegen Racisme
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Fadoua Alaoui
T.V. Host & dagvoorzitter
Mediapartners
ProgrammareeksSamen Tegen Racisme

Comité 21 maart en Pakhuis de Zwijger organiseren vanaf 26 oktober een maand lang een de online LIVECAST serie Samen Tegen Racisme. Hierin zullen inhoudelijke programma's, films en verhalen avonden over het thema racisme en discriminatie passeren. De programmareeks is een vervolg en alternatief op de Week Tegen Racisme die door de Corona geen doorgang kon vinden in maart 2020. Tijdens de reeks zullen we strategische discussies aangaan over hoe we de samenwerking tussen diverse groepen en organisaties die zich inzetten tegen racisme en discriminatie kunnen versterken. Dit om in solidariteit een nieuwe anti-racisme agenda uit te dragen richting politieke partijen met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.