De OBA, de Waag, Pakhuis de Zwijger, HvA, NEMO, Cinekid, The Beach, Designathon works, Lekkersamenklooien, NewTechKids, Next nature Network, Cultura Nederland en de W&T makelaars vanuit de Gemeente Amsterdam presenteren gezamenlijk: De Mokum Maakcoalitie, het samenwerkingsverband waar MAKEN centraal staat.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Onze gezamenlijke missie is om bij te dragen aan een open, uitdagende en inclusieve hybride leeromgeving waar alle jonge Amsterdammers hun creatief, sociaal, cultureel, digitaal en technisch vermogen kunnen ontwikkelen. Ze leren welke rol de digitale samenleving in hun leven speelt en hoe het invloed heeft op het vinden van een plek in de wereld. Het geeft hen verantwoordelijkheid voor hun directe leefomgeving en de wereld, waarmee eigenaarschap wordt gecreëerd.

De Mokum Maakcoalitie wil zich inzetten voor het grote en nijpende probleem in de stad, het lerarentekort. We kunnen en willen het tekort aan leerkrachten niet oplossen, maar kunnen wel voor werkdrukverlaging zorgen op de korte termijn. Met onze expertise op het gebied van Kunst, Wetenschap en Techniek kunnen wij op scholen en/of in maakplaatsen lessenreeksen uitvoeren met vakdocenten met inhoudelijke expertise en didactische en pedagogische vaardigheden.

Wij willen graag in gesprek met scholen om een aanbod samen te stellen, zodat dit aanbod niet op zichzelf staat, maar aansluit bij de visie van het team en de school.

Maakonderwijs spreekt nieuwsgierigheid en verwondering aan, stelt kinderen in staat te ontdekken en te onderzoeken, kritisch te kijken en te bevragen, en te maken; het stimuleert verbeeldingskracht, technische skills, creatieve ideevorming en samenwerking.

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw school, jouw klas, jouw kind, jouw organisatie of ben je gewoon benieuwd wat onze plannen zijn kom dan langs!

 

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs & FemCIty
In samenwerking met