In Nieuw-West wonen veel jonge mensen die staan te poppelen om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd blijkt het in de praktijk voor veel van hen moeilijk om een baan te vinden. De werkeloosheid is in dit stadsdeel relatief hoog en met name in de ontwikkelbuurten lijkt het een uitdaging om mensen te verbinden met kansen op de arbeidsmarkt. Welke brug kan er gebouwd worden om deze verbinding aan te gaan? Welke kansen zijn er in Nieuw West? In dit programma gaan we met verschillende bestuurders, ondernemers en bewoners in gesprek.

Pakhuis de Zwijger zendt dagelijks online programma's uit via de LIVECAST. Meepraten kan via de Zoom link in je reserveringsmail.
Dit programma is ontwikkeld door
Liz van Blitterswijk
Programmamaker Ruimtelijke Stad
Lisan Klop
Junior programmamaker Pakhuis de Zwijger
Mediapartners
OverNieuw-West van Morgen

In Nieuw-West wonen nu meer dan 170.000 mensen. Daarmee is het het grootste stadsdeel van Amsterdam. Het is het stadsdeel van de ruimte van Van Eesteren en de reuring van de altijd drukke markt op Plein 40-45. De komende jaren groeit Nieuw-West uit tot 200.000 inwoners. Wat staat er allemaal te gebeuren? En hoe ziet het Nieuw-West van morgen er eigenlijk uit?