Door het Amsterdamse stadsbestuur wordt gewerkt aan een plan om de grote achterstanden en problemen van Stadsdeel Zuidoost grondig en duurzaam te lijf te gaan. Met veel verschillende partners wordt onder de naam ‘Alliantie van Zuidoost’ een programma ontwikkelt met een looptijd van twintig jaar. Belangrijkste onderwerpen zijn onderwijs, wonen, werk en veiligheid.

Ieder kind moet zijn dromen kunnen leven

Kinderen brengen een groot deel van hun tijd op school door. Ze krijgen onderwijs in de essentiële vakken, leren voor hun toekomst en om hun dromen te verwezenlijken. Dromen, die ieder kind heeft, ook als je woont in een buurt met minder kansen.

In de derde aflevering van Talk & Show Zuidoost praat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing met haar gasten over het belang van goed, passend onderwijs, dat aansluit op de thuissituatie en kinderen een solide basis geeft voor het leven.

Een serie van zes gesprekken

In de komende weken volgen nog Talk & Shows, steeds op donderdag van 17.00 tot 18.15 uur. De volgende uitzendingen zijn op:

  • 24 september: wonen
  • 1 oktober: werk
  • 8 oktober: beeldvorming
ProgrammareeksTalk & Show Zuidoost

In een wekelijkse Talk & Show live vanuit New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort gaat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing in gesprek met betrokken bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Over het verleden, het heden, maar vooral over de toekomst. Over wat er niet goed gaat, beter kan, en anders moet. We delen ervaringen en emoties, praten over de kracht en schoonheid van Zuidoost, over de kwetsbaarheden én over hoe we samen sterk staan om een nieuwe generatie kinderen in een veilige omgeving gelijkwaardige kansen te geven.