Een groot deel van de Amsterdamse kades en bruggen staan op instorten. Recentelijk stortte nog een deel van de kade van de Grimburgwal in. Het renoveren wordt een miljardenproject dat decennia gaat duren. Wat zijn precies de verschillende oorzaken van dit complexe probleem? Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van innovatie in de sector en wat gaan we de komende jaren merken als bewoners en ondernemers van de aanpak? Tijdens deze tweedelige serie gaan we hierover in gesprek.

Het vervangen van de kademuren is complex met als gevolg dat de traditionele aanpak van renoveren te lang duurt en kostbaar is. Innovatie is hard nodig om het project binnen de beschikbare middelen haalbaar te maken. Daarnaast kunnen we met diverse innovaties ook de verschillende maatschappelijke opgaven zoals duurzaamheid, gezondheid en veiligheid integreren in de kades en bruggen. Tijdens deze aflevering gaan we in gesprek over welke innovaties er bedacht of ontwikkelt moeten worden om één van de grootste en ingrijpende renovatieprojecten van Amsterdam het hoofd te bieden.

Ontwikkelcombinaties Innovatiepartnerschap Gemeente Amsterdam

G-Kracht

Kade 2.020

Koningsgracht

Dit programma is ontwikkeld door
Robbert Bovee
Programmamaker De Ruimtelijke Stad
Thirza Tiel
Stagiair De Ruimtelijke Stad
De moderator van dit programma is
Servaz van Berkum
Hoofd Development
Mediapartner
ProgrammareeksKades en bruggen

Een groot deel van de Amsterdamse kades en bruggen staan op instorten. Recentelijk stortte nog een deel van de kade van de Grimburgwal in. Het renoveren wordt een miljardenproject dat decennia gaat duren. Wat zijn precies de verschillende oorzaken van dit complexe probleem? Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van innovatie in de sector en wat gaan we de komende jaren merken als bewoners en ondernemers van de aanpak?