Vier weken terug begonnen we het seizoen van New Metropolis met een 1e talkshow over de lockdown en hoe de jongeren van Nieuw-West hier mee om gingen. Met jongeren en professionals vanuit het jongerenwerk, politie en wetenschap voerden we een open gesprek over de situatie. Nu een aantal weken later is de situatie erg veranderd. Met de opkomst van de Britse variant, de avondklok en de rellen (ook in Osdorp) is er genoeg om over te praten.

 

In deze 2e talkshow in samenwerking met het Jongereninformatiepunt (JIP) van Stadsdeel Nieuw-West gaan we praten met jongeren en professionals over de huidige situatie. Wie stonden er op om de buurtwacht te vormen op de pleinen? Wat doet de gemeente? Wat zijn de persoonlijke gevolgen bij jongeren die mee zijn gaan rellen? En wat zijn de persoonlijke gevolgen van de maatregelen.

Kijk hier ook de eerdere editie terug van de Talkshow op 18 januari 2021.

In samenwerking met
ProgrammareeksTalkshow Nieuw-West

In deze maandelijkse talkshow praten we met bewoners en anderen over actuele thema's die spelen in Nieuw-West. Thema's die aan bod zijn gekomen zijn o.a. de lockdown, lachgas-gebruik en groenbeleving. Deze programma's worden met partners uit de wijk gemaakt en zijn bedoeld om ook de vaak ongehoorde stemmen uit de buurt een podium te geven.