Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen. Dat kan positieve gevolgen hebben op het milieu en dierenwelzijn, maar zijn deze producten ook gezonder voor mensen? Wetenschappelijke kennis over de verschillen tussen biologisch en gangbaar voedsel is nog minimaal beschikbaar en opvattingen verschillen over gezondheidseffecten op lange termijn. Deze avond gaan we in gesprek met experts en betrokkenen om de feiten en fabels boven tafel te krijgen.

Voor dit programma is het mogelijk om van te voren aan te schuiven voor een walking diner om 18:00. Reserveer eerst voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.

Meer informatie over het programma en de sprekers volgt spoedig.

Programma
18:00 | Diner + ontmoet de sector

Drankjes, een walking diner en de mogelijkheid om mensen en organisaties uit de (biologische) voedselsector te ontmoeten. Het is mogelijk om je aan te melden voor het diner voorafgaand aan het programma. De kosten bedragen €24,50 per persoon voor een maaltijd, drankje en koffie/thee (inclusief servicekosten). Reserveer eerst voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.

20:00 | Paneltalk + Q&A

In gesprek met experts en bezoekers over de gezondheid van ons voedsel.

21:00 | Borrel

In het café restaurant van Pakhuis de Zwijger.

In samenwerking met
ProgrammareeksDe Maaltijd van Morgen

Nederland is de tweede landbouwexporteur van de wereld. We verbouwen heel veel voedsel op een efficiënte manier. Deze productie op grote schaal zorgt voor het verlies van biodiversiteit, klimaatverandering en vervuiling. We moeten ons voedselsysteem hervormen op een manier dat er voldoende en gezond voedsel voor iedereen is, maar ook op een manier dat natuur en milieu kunnen herstellen. Wat betekent dit voor ons voedselsysteem? In deze programmareeks duiken we in het voedselsysteem en ons voedselpatroon van de toekomst. We nemen een kijkje in de keuken ‘van morgen’ met nieuwe recepten en met de voedselvisie 2050 als uitgangspunt. Deze visie is ontwikkeld door een team van voedseldenkers, onder leiding van Wageningen Universiteit. We behandelen vragen als: hoe creëren we een gezond en duurzaam voedselsysteem? Wie hebben we daarvoor nodig? Wat is nu al mogelijk en welke innovaties zijn nodig? Welke voorbeelden bestaan er op nationale en internationale schaal? Met als belangrijkste vraag: wat eten we morgen?