Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen. Dat kan positieve gevolgen hebben op het milieu en dierenwelzijn, maar zijn deze producten ook gezonder voor mensen? Wetenschappelijke kennis over de verschillen tussen biologisch en gangbaar voedsel is nog minimaal beschikbaar en opvattingen verschillen over gezondheidseffecten op lange termijn. Deze avond gaan we in gesprek met experts en betrokkenen om de feiten en fabels boven tafel te krijgen.
Voor dit programma is het mogelijk om van te voren aan te schuiven voor een walking diner om 18:00. Reserveer eerst voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.
Wil jouw organisatie graag in contact komen met een geïnteresseerd publiek en betrokkenen uit de sector, boek dan een promotafel tijdens dit programma voor €400. Neem voor meer informatie contact op met [email protected].
- Ilse Geijzendorffer: Directeur-bestuurder van het Louis Bolk Instituut met ruim 20 jaar onderzoekservaring in landbouw- en ecosysteemdiensten, met speciale aandacht voor de relatie tussen natuur en mens.
- Ruud Hendriks: Practor Kringlooplandbouw aan Aeres Hogeschool en expert in biologische en biodynamische bodemvruchtbaarheid.
- Martin van den Berg is emeritus hoogleraar toxicologie (Universiteit Utrecht) en is hoofdredacteur van de wetenschappelijke tijdschriften Regulatory Toxicology & Pharmacology en Current Opinion in Toxicology.
Drankjes, een walking diner en de mogelijkheid om mensen en organisaties uit de (biologische) voedselsector te ontmoeten. Het is mogelijk om je aan te melden voor het diner voorafgaand aan het programma. De kosten bedragen €24,50 per persoon voor een maaltijd, drankje en koffie/thee (inclusief servicekosten). Reserveer eerst voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.
In gesprek met experts en bezoekers over de gezondheid van ons voedsel.
In het café restaurant van Pakhuis de Zwijger.