Vlakbij de ingang van Albert Heijn schreeuwt een man tegen voorbijgangers. Hij waarschuwt mensen op te passen voor de duivel die overal is. Hij komt soms erg dichtbij om zijn waarschuwing duidelijk te maken. Voorbijgangers gaan snel alle kanten op. Een buurtbewoner die getraind is in ‘Iemand Erbij’ ziet het van een afstand. Hij loopt naar de man, maakt contact en luistert naar zijn verhaal. De man wordt steeds rustiger. Dan begint de man te huilen. Het gesprek zet nog even voort. Op een gegeven moment stapt de man op en zegt naar huis te gaan. Als de ‘Iemand Erbij’-deelnemer hem een week later weer op het plein ziet, groeten ze elkaar hartelijk, maken een praatje en gaan weer uit elkaar.

De training ‘Iemand Erbij’ is op 8, 15 en 22 maart van 9:30 – 12:30 uur gratis te volgen op locatie in New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 LH Amsterdam). Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected].

Over de training

‘Iemand Erbij’ is een initiatief van stichting Kringwijs. De training is bedoeld om mensen in Amsterdam Nieuw-West te helpen in crisissituaties, dit via getrainde buurtbewoners. De training bestaat uit drie bijeenkomsten waarin de volgende thema’s worden behandeld:

  • contact maken;
  • (voor)oordelen;
  • luisteren (ook al praat iemand warrig);
  • gelijkwaardigheid;
  • omgaan met crisis;
  • bij iemand blijven met tijd en aandacht;
  • afronden van het contact.

Tijdens de training krijg je handvatten om om te gaan met uiteenlopende problematiek en daarnaast helpt de training ook in het stellen en bewaken van eigen grenzen. Na deelname aan alle drie de trainingsmomenten ontvang je een certificaat.

Wil jij de training volgen?

Aanmelden en/of meer informatie kan via [email protected].

Kringwijs organiseert deze training ook op andere momenten in het jaar. Doe je graag op een ander moment mee? Laat het dan weten via bovenstaande gegevens!

Alle data op een rijtje

  • vrijdag 8 maart (09:30 – 12:30 uur)
  • vrijdag 15 maart (09:30 – 12:30 uur)
  • vrijdag 22 maart (09:30 – 12:30 uur)

Locatie

New Metropolis Nieuw-West aan de Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL in Amsterdam.

Over stichting Kringwijs

Stichting Kringwijs werkt aan een samenleving waarover we collectief eigenaarschap ervaren. Kernwaarden zijn: gelijkwaardigheid, inclusie, diversiteit. Kringwijs heeft ‘Iemand Erbij’ ontwikkelt in samenwerking met ervaringsdeskundigen, professionals van GGD en GGZ en buurtbewoners. Kringwijs verzorgt de trainingen van Iemand Erbij en coördineert het meld-punt en het netwerk van getrainde buurtbewoners.