Als zwarte vrouw uit een arbeidersbuurt ervaart de Tunesische Ghofrane Binous (25) al levenslang klassenongelijkheid, racisme en seksediscriminatie. Nadat ze in 2018 als stewardess uiterst racistisch werd bejegend en haar noodkreet op social media alom werd bekeken, sloot ze zich aan bij een vrouwenbeweging en werd ze politiek actief. De charismatische Binous wordt gevolgd in aanloop naar de landelijke verkiezingen in 2019, gedurende de turbulente tijd van campagne voeren, onderweg naar talloze afspraken en tijdens vurige gesprekken met familie, vrienden en partijgenoten.

De camera kruipt dicht op deze jonge vrouw, die graag de mythe in standhoudt onkwetsbaar te zijn – en dat misschien ook wel moet om hogerop te komen. Op de achtergrond van haar politieke ambities portretteert de film ook een verdeelde maatschappij, met burgers die weinig vertrouwen lijken te hebben in hun democratie. Rode draad is de voice-over waarin Binous haar levensvisie deelt, en haar beweegredenen om politiek actief te worden in een paternalistische, gesegregeerde maatschappij waarin vrouwen doorgaans het onderspit delven.

Myriam Sahraoui en Fenna Ulichki gaan samen in gesprek over de documentaire en de inspiratie die het kan zijn voor de stadsdelen West en Nieuw-West.

Kijken kan helemaal gratis, dus dat is een mooie cadeautje voor de buurt. Meld je hier aan via onze programmapagina om een code te ontvangen voor een vrijkaart voor deze documentaire. Er is een maximum aantal gratis kaarten per documentaire, dus wees op tijd. Ben je te laat? Dan kun je alsnog een kaartje kopen via deze link.

Let op, zorg dat je je kaartje ruim van te voren hebt besteld met deze code en dat je voor de aanvangstijd al ingelogd bent. Want de online vertoning is net als in de zaal, na aanvang kan je helaas niet meer naar binnen.