In de Georgische stad Kutaisi vormt het lokale vrouwenvoetbalteam het hart van een groep vrouwelijke en non-binaire queers, die geregeld samenkomen om elkaar te zien, te feesten, te knuffelen en existentiële kwesties te bespreken. De samenkomsten vormen een safe space voor deze jonge mensen, in een maatschappij die bepaald niet bekendstaat om het omarmen van haar lhbtiq+-gemeenschap. Discriminatie, uitsluiting en geweld zijn voor deze sporters en hun vriend(in)nen dagelijkse realiteit, zowel buiten op straat als – in sommige gevallen – binnen het gezin. Bij elkaar vinden ze de liefde, de warmte en de veiligheid om volledig zichzelf te kunnen zijn.

Ketevan Kapanadze vermijdt in haar debuutfilm voor de hand liggend sentiment. Evenmin legt ze specifiek nadruk op de vijandige buitenwereld – hoewel die nergens ver weg is. Soms focust ze op individuen, afgewisseld door observerende beelden van de groep als geheel. Door met haar camera langs de buitenwanden van de warme bubbel te scheren, wordt de bijzondere sfeer tussen hen haast voelbaar. Soms is die ronduit feestelijk en opgetogen, dan weer intiem en landerig of verhit door discussies.

Credits
Filmmaker:
Ketevan Kapanadze
Gesproken taal: Georgisch
Ondertiteling: Engels
Duur: 74 min.
Georgia

IDFA by Night – screening
Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Je kunt de film gratis bekijken door een plek te reserveren via de knop rechtsboven. Kom van te voren lekker langs voor een hapje of een drankje en duik daarna in een van onze strandstoelen op het plein om na zonsondergang te kijken naar de beste IDFA documentaires!

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
ProgrammareeksIDFA By Night

Pakhuis de Zwijger sluit het culturele seizoen af met maar liefst 8 unieke documentaires op het plein voor ons pand. Samen met onze partner IDFA hebben we voor deze avonden een aantal topdocumentaires geselecteerd. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige filmavond met vrienden, buren en relaties. Hierbij kun je natuurlijk ook genieten van een lekkere maaltijd uit ons cafe-restaurant. Toegang tot film en programma is gratis voor iedereen.