Door het Amsterdamse stadsbestuur wordt gewerkt aan een plan om de grote achterstanden en problemen van Stadsdeel Zuidoost grondig en duurzaam te lijf te gaan. Met veel verschillende partners wordt onder de naam ‘Alliantie van Zuidoost’ een programma ontwikkeld met een looptijd van twintig jaar. Belangrijkste onderwerpen zijn onderwijs, wonen, werk en veiligheid.

Een huis voor iedereen in een buurt waar je je thuis voelt

Een huis is voor ieder mens, naast eten en drinken, de eerste levensbehoefte. Een plek waar je je veilig en geborgen voelt, je kinderen opgroeien, waar je familie en dierbare vrienden ontvangt. Dat huis staat in een veilige en groene buurt, met ruimte voor iedereen. Dat is echter niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.

In deze vierde aflevering van Talk & Show Zuidoost praat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing met haar gasten over het belang van thuisvoelen in zuidoost. Welke voorzieningen zijn er momenteel al in Zuidoost en wat is er nodig om dit te bereiken?

Een serie van zes gesprekken

In de komende weken volgen nog Talk & Shows, steeds op donderdag van 17.00 tot 18.15 uur. De volgende uitzendingen zijn op:
1 oktober: werk
8 oktober: beeldvorming

ProgrammareeksTalk & Show Zuidoost

In een wekelijkse Talk & Show live vanuit New Metropolis Zuidoost in de Amsterdamse Poort gaat stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing in gesprek met betrokken bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Over het verleden, het heden, maar vooral over de toekomst. Over wat er niet goed gaat, beter kan, en anders moet. We delen ervaringen en emoties, praten over de kracht en schoonheid van Zuidoost, over de kwetsbaarheden én over hoe we samen sterk staan om een nieuwe generatie kinderen in een veilige omgeving gelijkwaardige kansen te geven.