We beseffen inmiddels de urgentie van plastic als milieuprobleem, maar als materiaal heeft het ook zo zijn voordelen. Het is niet zwart of wit. Een wereld zonder plastic is nauwelijks denkbaar en dus moeten we er op een andere manier mee leren omgaan. Ontwerpers spelen hier een cruciale rol bij deze transitie.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in onze zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via ons YouTube-kanaal.

Ontwerpers kunnen laten zien hoe we anders naar plastic kunnen kijken. Zij ontwikkelen bijvoorbeeld tastbare alternatieven of ontwerpen plastic producten zo dat ze langer meegaan, beter te scheiden zijn en dus ook beter te recyclen zijn. Ze bedenken methoden en systemen om plastic op een zinvolle manier in te zamelen, en her te gebruiken. Ook kunnen (gevoels)waarde creëren, zodat gebruikers de producten anders gaan beleven.

In deze WDE Talk blikken we samen met Embassy curator Leonne Cuppen, verschillende Embassy partners en ontwerpers terug op Dutch Design Week 2021. Wat zijn de nieuwe inzichten? En hoe kunnen ze samenwerken en elkaar versterken bij het aanpakken van dit maatschappelijke vraagstuk?

Rondleiding door Embassy of Rethinking Plastic

Partners

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Jeroen Junte
Author, moderator and journalist
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.