Een goede gezondheid is afhankelijk van veel verschillende factoren. Behalve de kwaliteit van de medische zorg en technologische ontwikkelingen, wordt onze gezondheid ook bepaald door onze leefstijl, sociale contacten en woon- en werkomgeving. Al die elementen zijn onderling verbonden en dat maakt gezondheidsbevordering behoorlijk complex. In deze WDE Talk bij Pakhuis de Zwijger blikken we samen met Embassy curator Jetske van Oosten, Claudia Lieshout, Eva de Reuver en ontwerpers Lisa Mandemaker en Sjaak Langenberg, terug op de projecten van de Embassy en de plannen voor dit jaar.

Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering.

Die complexiteit kan overweldigend zijn en je het gevoel geven dat jij als individu weinig verschil kunt maken. En toch is, juist in dit geval, de bijdrage van ieder mens belangrijk. Of je nou een boer bent die besluit biologisch te gaan boeren, een kapper die de buurt een ontmoetingsplek biedt of een filosoof die meedenkt over nieuwe vormen van (geestelijke) gezondheidszorg iedereen kan een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving. Alleen sámen zijn we in staat om de veranderingen te realiseren die nodig zijn om ons gezonder te laten leven. Dat thema stond centraal in de Embassy of Health tijdens Dutch Design Week 2021.

Chronic Health – vital changes for a caring society

Met oog op de transitie naar ‘chronische gezondheid’, maakte de Embassy het belang van brede samenwerking duidelijk. Ontwerpers kunnen hiervoor de katalysator zijn door mensen bij elkaar te brengen die eerder nog niet van elkaars bestaan wisten. De expositie toonde veel voorbeelden van onverwachte samenwerkingen met impactvolle resultaten.

In deze WDE Talk spreken we met Embassy curator Jetske van Oosten, verschillende partners en ontwerpers over deze verrassende coalities, en nemen we een aantal ontwerpprojecten onder de loep.

De namen van de tafelgasten volgen binnenkort.

Rondleiding door Embassy of Health

Partners

Dit programma gaat over
Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
De moderator van dit programma is
Luuk Heezen
ProgrammareeksWorld Design Embassies

World Design Embassies, een programma van Dutch Design Foundation, zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met allianties van partners werken we in ambassades van de toekomst aan thema’s als gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. World Design Embassies is een jaarrond programma met een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week. Binnen deze reeks WDE Talks bekijken we samen met de ontwerpers, experts en partners van World Design Embassies de wereld van morgen en onderzoeken we de rol van design in het ontwikkelen van deze nieuwe vergezichten.